KOSTBART OPPRYKK: Dersom QPR skulle rykke opp til Premier League forut for neste sesong, vil det vente en klekkelig bot på dem for brudd på Financial Fair Play-reglementet. Foto: REUTERS/Phil Noble
KOSTBART OPPRYKK: Dersom QPR skulle rykke opp til Premier League forut for neste sesong, vil det vente en klekkelig bot på dem for brudd på Financial Fair Play-reglementet. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Hvis de rykker opp, venter en bot på 613 millioner kroner

QPR kan bli FFPs første offer.

(Dagbladet): De første Financial Fair Play-reglene har trått i kraft, og fra og med januar 2015 vil vi kunne se de første økonomiske sansksjonene mot klubber som har brukt penger over evne.

Ett av lagene som virkelig er i faresonen er Harry Redknapps QPR.

Store utgifter London-laget rykket ned fra det gjeveste selskapet i England i vår etter en katastrofal sesong, men det var ikke fordi de ikke prøvde å kjøpe seg til sportslig suksess.

Spillere som Chris Samba, Park Ji-Sung, Loic Remy, Julio Cesar, Jose Bosingwa og Stephane M'bia har alle blitt hentet inn den siste tiden, og med ukelønninger i millionklassen gikk det som det måtte gå.

Ting ble for dyrt.

QPR ligger nå på tredjeplass i Championship, men dersom de skulle finne på å rykke opp igjen til Premier League venter det en ubehagelig overraskelse i hundremillionerkroners-klassen.

Dyrt opprykk Ifølge Daily Mail vil klubben ved utgangen av året notere seg for et underskudd på nesten 800 millioner kroner. Stemmer disse opplysningene vil en eller annen klubbfunksjonær finne en giro på 613 millioner kroner i postkassa første nyttårsdag 2015.

Også en talsmann for Premier League bekrefter til avisa at bota kan bli virkelighet dersom QPR rykker opp.

- Dette er den første sesongen hvor klubbene kan få bøter for å ha brukt for mye penger. De må redegjøre for sine tall for 2013/14-sesongen senest 1. desember neste år, og om en klubb spiller i Premier League vil de bli nødt til å betale.

INCENTIV: UEFA og Michel Platini har innført Financial Fair Play-reglene for å få bukt med den vanvittige pengegaloppen i europeisk fotball, og som incentiv til skakkjørte klubber om å få orden i papirene. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/Files
INCENTIV: UEFA og Michel Platini har innført Financial Fair Play-reglene for å få bukt med den vanvittige pengegaloppen i europeisk fotball, og som incentiv til skakkjørte klubber om å få orden i papirene. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/Files Vis mer