UT AV MØRKET? Arsene Wengers Arsenal klatret i går kveld til 5. plass - men innrømmer glatt at klubben har vært inne i ei krise. Foto NIGEL RODDIS / REUTERS / NTB SCANPIX
UT AV MØRKET? Arsene Wengers Arsenal klatret i går kveld til 5. plass - men innrømmer glatt at klubben har vært inne i ei krise. Foto NIGEL RODDIS / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Hvis det å bli slaktet av alle er krise, da har det vært superkrise her

Først ble Wenger skremt, så kom innrømmelsene.

(Dagbladet): Arsenal klatret i går kveld opp til en 5. plass i Premier League, da de knuste Reading 5-2 borte.

Men alt presset er nok ikke løftet bort fra manager Arsene Wengers boblejakkepolstrede skuldre av den grunn.

For det er ingen tvil om at det har vært en periodvis tung høst og vinterstart på Emirates. I serien har rødlondonerne bare vunnet sju av 17 kamper.

Samling i bånn - Spillet vårt er basert på bevegelse og utfoldelse av et teknisk register, noe som krever at spillerne har frihet til å ta eget initiativ på banen. Men når du er i ei krise, da må du noen ganger gå bort fra det, sier Wenger ifølge The Guardian.

Franskmannen tok altså selv fatt i ordet krise, en betegnelse trenere sjelden setter tenna i om de får den servert.

- Om det har vært krise her? Det kommer an på hvordan du ser på det. Hvis det å bli slaktet av alle er krise, da har det vært superkrise her.

Arsenal ble ydmyket av Bradford i ligacupen i forrige uke, og var nødt til å slå tilbake mot tabelljumboen Reading i går kveld. Ellers hadde det blitt dårlig med godsaker i julestrømpene i den røde delen av Nord-London.

Walcott som spiss - Selv om det går dårlig er det gode ting å hente fram, og du finner ut hvem som er sterke og hvem som klarer å stå samlet. Det blir en slags test, når du er i en sånn posisjon vi har vært i.

Derfor gikk Gunners ut i hundre og de gikk i andreomgangen opp i en sterk 4-0-ledelse. Først da kviknet hjemmelaget til, noe som sikkert sammenfalt med gjestenes tilfredshet med stillingen. To kjappe mål og Wenger fryktet det verste.

- På 4-2 så jeg overskriftene for meg. Heldigvis scoret vi det femte målet, sier han.

Theo Walcott fikk til slutt ønsket om å spille midtspiss, og han takket for tilliten med én scoring. 23-åringen skal angivelig være lei av å spille på vingen for Arsenal, skriver NTB. Spilletid som angrepsspiller på topp skal derfor være en nøkkelfaktor for at Walcott skriver under en ny kontrakt med London-klubben.

- Hvis du ser tilbake på uttalelser jeg gjorde for to år siden, så sa jeg den gang at han med tida kan spille i midten. Jeg synes det var en god anledning å la han få spille der mot Reading. Han virket klar for det, sier Wenger.

FORSØK PÅ OVERTALELSE? Theo Walcott kan være på vei bort fra Arsenal. Han vil helst spille spiss, og fikk i går muligheten - og scoret. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX
FORSØK PÅ OVERTALELSE? Theo Walcott kan være på vei bort fra Arsenal. Han vil helst spille spiss, og fikk i går muligheten - og scoret. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer