STRÅLER: Heidi Weng håper på spurtoppgjør på tremila lørdag. Det vinner hun, mener hun. 
Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STRÅLER: Heidi Weng håper på spurtoppgjør på tremila lørdag. Det vinner hun, mener hun. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Hvis det blir en spurt mot Marit vet jeg hvem som vinner

Heidi Weng strutter av selvtillit.

SOTSJI (Dagbladet): Heidi Weng har allerede fått med seg en individuell medalje fra Sotsji, men før den avsluttende tremila er hun usedvanlig offensiv på egne vegne.

Bronsen fra 15-kilometeren med skibytte, eller duathlon som det også kalles, har gitt Weng mersmak på russiske medaljeseremonier.

Og på spørsmål fra Dagbladet om hun tror hun kan slå sin overkvinne fra duatlonet, Marit Bjørgen, om det skulle bli en spurtavslutning på tremila, kliner Weng like godt til med følgende melding:

- Hvis det blir en spurt mot Marit... Da veit jeg hvem som vinner.

Så ler hun helt til Bjørgen får summet seg litt ved siden av henne.

- Heidi er jo en god spurter, og de jeg fryktet mest på slutten av duathlonet var jo Charlotte og Heidi. Ikke for å..., sier Marit, og tar Therese Johaug på skulderen.

Johaug ble som kjent nummer fire på det nevnte duathlonet, bak Bjørgen, Kalla og Weng.

- Det er klart, hun er jo rå, så hun er en kandidat til å vinne hvis vi er mange der. Hun er god nok til å ta spurten, det er hun, fortsetter Bjørgen om Weng.

Weng mener selv hun er i toppform akkurat nå, og da håper hun også å vise overfor seg selv og alle andre at hun er klar for å ta nok et såkalt steg i karrieren på lørdag.

- Det skal gås en tremil, og jeg har egentlig aldri prestert så veldig bra på en tremil, men jeg håper det skjer nå, sier Weng.

• Klokka 10.30 norsk tid går damenes tremil i Sotsji. Den kan du følge direkte i vårt OL-studio.