SAMMEN PÅ LANDSLAGET IGJEN: Rio Ferdinand tar Ashley Cole i hånda før et møte mellom Manchester United og Chelsea. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix
SAMMEN PÅ LANDSLAGET IGJEN: Rio Ferdinand tar Ashley Cole i hånda før et møte mellom Manchester United og Chelsea. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpixVis mer

- Hvis det blir problemer så skal jeg ta meg av det

Rio Ferdinand er tilbake på landslaget med Ashley Cole for første gang siden Terry-episoden.

(Dagbladet): Roy Hodgson har tatt ut Rio Ferdinand i landslagstroppen, og for første gang siden den kjente John Terry-episoden er midtstopperen tilbake for «Three Lions». Roy Hodgson har ikke snakket med Rio Ferdinand siden vrakingen før EM, og manageren er litt bekymret

- Det er en bekymring, ja. Men jeg kan ikke gjøre mer enn jeg har gjort nå. Jeg spør han om å komme tilbake, for å gjøre det klart at jeg vil bruke ham. Jeg kan ikke gjøre mer enn det. Hvis han klager over at jeg ikke har brukt ham tidligere, så er det ikke mye jeg kan gjøre med det, sier Hodgson ifølge The Guardian.

John Terry var som kjent tiltalt for rasistiske ytringer mot Rio Ferdinands bror, Anton Ferdinand.  Lagkamerat i Chelsea, Ashley Cole, var med på å ta John Terry i forsvar da sistnevnte ble tiltalt. Senere ble John Terry frikjent.

Rio Ferdinand likte ikke at Cole tok parti med Terry, og midtstopperen kom blandt annet med en kommentar på Twitter som betegnet Chelsea-backen Ashley Cole som en «choc ice», et slangutrykk for å si at noen er svart på utsiden og hvit på innsiden. Senere ble Ferdinand bøtelagt for uttalelsen.

En motvillig Ashley Cole måtte stille som vitne i rasismesaken mot John Terry, der hans forklaring gikk i favør av Chelseas kapteinen. Han var ukomfortabel med hele settingen, ikke minst fordi han så på seg selv som en nær venn av både John Terry og Rio Ferdinand. I tillegg opplyste han retten om at han også var venn med Anton Ferdinand.

Vraket Rio Ferdinand ble vraket i EM-troppen til England før mesterskapet i 2012, og landslagssjef Roy Hodgson hevdet at det var en ren sportslig avgjørelse som lå til grunn for vrakingen den gangen. England-manageren insisterte på at konflikten mellom Ferdinand og John Terry ikke påvirket avgjørelsen hans.

OPTIMIST: Roy Hodgson tror ikke det vil by på problemer at Ferdinand nå er tilbake i landslagsvarmen. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB scanpix
OPTIMIST: Roy Hodgson tror ikke det vil by på problemer at Ferdinand nå er tilbake i landslagsvarmen. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB scanpix Vis mer

«Hvilke grunner???!!» twitret Rio Ferdinand kort etter at Gary Cahill ble fjernet fra Englands EM-tropp på grunn av kjevebrudd - og Liverpool-unggutt Martin Kelly ble hentet inn som erstatter i stedet for Rio Ferdinand. Senere gikk Ferdinands agent Jamie Moralee til kraftig angrep på Hodgson og FA.

Roy Hodgson svarte på sin side med å kutte ut pressen. Han tror likevel ikke det vil bli problemer når de to spillerne nå skal møtes på landslagssamling igjen før kampen mot San Marino 22. mars.

- Jeg ville blitt lei meg hvis det var spenneing mellom spillerne. Jeg syns stemningen i gruppa er god. Vi snakker om to profesjonelle spillere, og jeg kan ikke forestille meg at det blir noe bråk, sier Hodgson.

- De var gode venner en gang. Vi snakker om England som et fotballag, ikke som individer. Jeg forventer at de gjør jobben sin. Jeg forventer ikke problemer. Hvis det skulle skje, så vil jeg ta meg av det. Men jeg håper det langvarige vennskapet kan blomstre igjen, og at gamle episoder kan bli glemt, sier Hodgson.