FÅR PASSET SITT PÅSKREVET: Erik Nevland scoret én gang da Viking tapte 3-4 hjemme mot Vålerenga sist lørdag. I løpet av kampen skaffet han seg også en uvenn i Vålerengas Stefan Strandberg. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
FÅR PASSET SITT PÅSKREVET: Erik Nevland scoret én gang da Viking tapte 3-4 hjemme mot Vålerenga sist lørdag. I løpet av kampen skaffet han seg også en uvenn i Vålerengas Stefan Strandberg. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

«Hvis det er lov å si det på TV: Nevland er en jævla idiot»

Vålerenga-stopper til frontalangrep. - Bryr meg ikke, svarer Nevland.

||| (Dagbladet): Erik Nevland (32) er kjent som en gentleman på og utenfor banen.

Det inntrykket hadde imidlertid ikke Vålerenga-stopper Stefan Strandberg (20) etter å ha opplevd Viking-spissen på nært hold sist lørdag, da Oslo-klubben vant 4-3 i Stavanger.

- Jeg trodde han var en fair spiller. Men hvis det er lov å si det på TV, så var han en jævla idiot, rett og slett, sier Strandberg til VIF-TV.

- Kløp og ga albuer
De to var i flere dueller i løpet av kampen, blant annet da Nevland kastet seg fram og stupte inn 1-1 etter 13 minutter. Men ifølge VIF-stopperen var det da ballen var et annet sted at Viking-kapteinen viste seg fra en lite imponerende side.

- Da ballen var langt unna kløp han og ga albuer hele veien, sier han.

Nevland svarer på beskyldningene overfor Rogalands Avis, gjengitt av Avisenes Nyhetsbyrå:

- Hvis han føler for å si det, så får han gjøre det. Det var vel en episode der vi var litt i tottene på hverandre. Ellers gikk det greit, sier Nevland, og legger til at han ikke bryr seg om å bli kalt en «jævla idiot».

- Drillo på 90-tallet
Strandberg forventer mye av det samme til helga, når Viking byttes ut med Brann og Nevland med Eirik Bakke.

Brann-veteranen er blitt omskolert fra sentral midtbane til midtspiss etter at Rune Skarsfjord overtok treneransvaret, en rolle han har løst bra.

UT MOT NEVLAND: Stefan Strandberg hevder Nevland var full av ufine triks. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
UT MOT NEVLAND: Stefan Strandberg hevder Nevland var full av ufine triks. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Og han får neppe mindre motivasjon til kampen på Ullevaal når han får høre hva Strandberg svarer på spørsmål om Bakke som midtspiss.

- Det er Drillo på 90-tallet. Lange baller opp på han, og så skal han prøve å holde på ballen. Det blir nok tøffe dueller med ham, men det gleder vi oss til.

Kampene mellom Vålerenga og Brann er gjerne mer enn vanlig tippeligaoppgjør: Det er øst mot vest også, og tradisjonelt har det vært høy temperatur når de to stolte klubbene har barket sammen.

Det blir det nok denne gangen også - men Strandberg synes det blir i overkant å kalle det et storoppgjør:

- I år blir det topp mot bunn, så det er litt annerledes. Men det er en veldig viktig kamp for oss uansett. De vil nok legge seg lavt. Og de trenger poengene, det ser ganske stygt ut for dem. Vi må uansett spille vårt spill, samme hva de kommer med bør vi være gode nok til å slå dem, sier VIF-stopperen.

GLEDER SEG TIL BAKKE: Strandberg mener det minner om Drillo på 90-tallet med Eirik Bakke som midtspiss. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
GLEDER SEG TIL BAKKE: Strandberg mener det minner om Drillo på 90-tallet med Eirik Bakke som midtspiss. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer