BLAR OPP FOR VIF: LSK-spiller Lunan Ruben Gabrielsen (t.v) synes det er synd at Vålerenga er på konkursens rand, og bidrar gjerne med noen kroner til kronerullingen dersom noen banker på døra hans. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
BLAR OPP FOR VIF: LSK-spiller Lunan Ruben Gabrielsen (t.v) synes det er synd at Vålerenga er på konkursens rand, og bidrar gjerne med noen kroner til kronerullingen dersom noen banker på døra hans. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

- Hvis det er noen fra VIF som banker på døra mi, så skal jeg med glede gi han penger

LSK-spiller vil hjelpe erkefienden.

(Dagbladet): Kronerullingen for å hjelpe konkurstruede Vålerenga har fått fart på seg. I går kveld ble det blant annet kjent at finansmannen og Vålerenga-vennen Øystein Stray Spetalen bidrar med 100.000 kroner til Oslo-klubben.

Men også utenfor Oslo er det folk som ønsker å sikre videre liv og drift for Vålerenga. LSK-spiller Lunan Ruben Gabrielsen tvitret i kveld at han gjerne gir penger til Vålerenga, dersom noen fra klubben banker på døra hans.

- To-trehundre
- Tippeligaen trenger Vålerenga. Det er morsomt å spille mot dem, og det er kamper som mot dem som trekker folk, sier Lunan Ruben Gabrielsen til Dagbladet.

- Hvor mye ville du gitt til kronerullingen, dersom de banker på døra di?

- To-trehundre. Jeg er ikke stinn av gryn, så jeg kan ikke gi så mye. Men jeg hadde gjerne hjulpet til med litt.

- Kjærlighet og følelser
22-åringen har startet alle LSKs kamper i Tippeligaen i år, men merker at det er noe ekstra å møte Vålerenga i et skikkelig derby.

- Det er i de kampene det er fullt trøkk, det er kjærlighet og det er følelser. Det er nettopp det som er gøy med fotball.

- Hvordan tror du responsen blir på at du, som LSK-spiller, vil redde Vålerenga?

- Jeg tror de fleste på Lillestrøm ønsker seg Vålerenga i Tippeligaen. LSK-fansen elsker kampene mot dem like mye som oss. Det ville vært kjedelig om vi hadde mistet oppgjørene mot Vålerenga.

- Oppfordrer du andre tippeligaspillere til å hjelpe Vålerenga økonomisk også?

- Ja, helt klart. Jeg tror alle ønsker at de skal holde seg i Tippeligaen, sier Lunan Ruben Gabrielsen til Dagbladet.

Videre på overtid
En eventuell cupsuksess kan også bidra positivt i en slunken VIF-kasse. Derfor var kveldens seier borte mot Elverum i andre runde i cupen svært viktig for Vålerenga sin del.

Men seieren satt langt inne: Spissfunnet Vidar Örn Kjartansson ble matchvinner med sin 3-2 scoring på overtid.