- Hvis det skjer, kan vi knekke ut i latter eller begynne å kjefte på hverandre

Brødrene Bø om drømmescenarioet.

DRØMMER OM BRØDREDUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø har en drøm om å møtes på siste skyting i en viktig fellesstart. Her er de to brødrene i Ruhpolding tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRØMMER OM BRØDREDUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø har en drøm om å møtes på siste skyting i en viktig fellesstart. Her er de to brødrene i Ruhpolding tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): Hvis Tarjei Bø (27) og Johannes Thingnes Bø (22) kommer likt inn til siste skyting i VM-fellesstarten kan alt skje. Det tror de i hvert fall selv.

Tiril Eckhoff var klart best av de norske jentene, mens Tarjei Bø var sterkest av de norske gutta under åpningshelga i skiskyting. Storebror Bø sikret seg en 2. plass på lørdagens sprint, og i går gikk han inn til 3. plass, etter en helt enorm sisterunde.

Lillebror Johannes Thingnes Bø slet mer, spesielt på grunn av de vanskelige skyteforholdene på Natrudstilen. I går ble han nummer 22 etter seks strafferunder, og lørdag gikk han inn til en 6. plass.

Drømmescenario Vi skal imidlertid ikke legge altfor mye i det som har skjedd i helga. Verdenscupstarten i Östersund går først neste uke, og det er der vi virkelig kommer til å se hvordan skiskytterne ligger an før VM på hjemmebane i mars.

Og apropos VM:

Dagbladet skisserte nemlig opp et småfrekt scenario for brødrene Bø i løpet av helga: Hva skjer hvis de to kommer inn sammen, langt foran konkurrentene, til siste skyting under VM-fellesstarten i Holmenkollen søndag 13. mars?

Tarjei svarer med sin karakteristiske latter da vi spør.

- Da lurer jeg faktisk på hva som skjer. Det kan bli alt fra at vi knekker ut i latter til at vi begynner å kjefte på hverandre. Det hadde vært rått å knuse ham hvis det skjer, sier storebroren til Dagbladet.

Kan dele seieren Johannes røper at de har snakket om et slikt scenario før.

- Det har vi diskutert mange ganger. En av mulighetene vi har snakket om er at vi prøver å gjøre alt likt sånn at vi kan dele seieren, men det er umulig å si hva som skjer før vi står der. Det finner vi ut av når det skjer, sier han til Dagbladet.

Under sprinten i VM sist sesong havnet begge brødrene på pallen, men da var det intervallstart. Johannes vant gull, i sitt aller første VM, mens Tarjei, som hadde slitt med sykdom hele sesongen, tok bronse.

- Det har vært et mål for oss å stå på pallen sammen. Det klarte vi i Kontiolahti, så neste mål får kanskje bli en sånn mann-mot-mann-duell, sier Tarjei.

- Vil han skal lykkes På pallen i Finland gråt de begge to. Tarjei fordi lillebror var verdensmester. Johannes fordi storebror hadde slått tilbake etter motgangen. Det er ingen Bø-brødrene heller slår enn broren, men det er samtidig heller ingen de unner mer suksess.

- Å konkurrere med ham er veldig kult. Jeg vil slå ham, samtidig vil jeg at han skal lykkes. Han har hatt to supersesonger, men nå har jeg lyst til å få en bedre sesong enn ham. Han tok gull i fjor, jeg tok bronse. Jeg kan gjerne bytte med ham nå, sier Tarjei.

27-åringen har hatt en strålende sommer og høst, og nå ligger alt tilrette for at han skal få en god sesong. Spesielt sisterunden i går, der han plukket konkurrent etter konkurrent gir grunn til optimisme.

- Det er lenge siden jeg har kjent på den følelsen av at jeg kan ta igjen en person og så gå rett forbi — at jeg slipper å ligge i rygg for å spare krefter, men at jeg bare kan dunke forbi. Det er en herlig følelse, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Lillebror har ikke en like god følelse etter sesongåpningen, men er trygg på at han har kontroll.

- Jeg slet litt i vinden, men det blir vind i Östersund også, så jeg må bare forberede meg på det som kommer. Nå skal jeg evaluere helga, sier Johannes.

• Verdenscupåpningen i skiskyting går i Östersund førstkommende søndag.