Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lars Lagerbäck vil ha slutt på lekkasjene til TV 2

Hvis det skjer én gang til, kommer han til å bli forbanna. Med god grunn

Lars Lagerbäck er en fagmann opptatt av de minste detaljer for å bedre Norges forutsetninger. Men når det kommer til TV 2-lekkasjene tror jeg det er lojalitetsbruddet som irriterer ham mest.

INGENTING ER TILFELDIG: Lars Lagerbäck (i midten), Per Joar Hansen (t.v.) og Frode Grodås jobber systematisk for å optimalisere Norges muligheter til å vinne fotballkamper. At lagoppstillingen lekker ut til media har begynt å irritere landslagssjefen ganske kraftig. Foto: Bjørn Langsem
INGENTING ER TILFELDIG: Lars Lagerbäck (i midten), Per Joar Hansen (t.v.) og Frode Grodås jobber systematisk for å optimalisere Norges muligheter til å vinne fotballkamper. At lagoppstillingen lekker ut til media har begynt å irritere landslagssjefen ganske kraftig. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bulgaria-Norge, søndag kl. 18.00

SOFIA (Dagbladet): Det er ikke farlig om Norges lag publiseres noen timer før de fem kvarterene som er FIFAs og UEFAs siste frist for slike formål i forbindelse med internasjonale kamper, være seg på klubb- eller landslagsnivå. Når det går som ei and og kvekker som ei and er det som oftest ei and.

Norge er denne anda.

Vi har ingen hemmeligheter.

NORGE SPILLER LAGERBÄCK-fotball alle dager. Det betyr 4-4-2 med ett hundre prosent soneforsvar, spisser som jobber som to terriere uten ball, flest mulig pasninger i rom framover, stor kontringsvilje etter ballerobringer, lange innkast, frispark- og corner-varianter, lange baller på en av de to spissene og bevegelser inn bak motstanderes forsvarsrekke.

Det er Lars Lagerbäcks faglige DNA.

Alle som møter Norge vet det.

DERFOR FORANDRER IKKE lekkasjene av Lagerbäcks laguttak noe som helst. Ikke kampbildet og ikke resultatet. Norge er Norge alle dager. Forutsigbarheten selv. For er ikke Hansen med er det Jensens oppgave å gjøre akkurat det den posisjonen krever og treneren forventer.

Hos Lagerbäck trumfer kollektivet individualistene alle dager.

SÅ DET ER nok ikke innholdet i lekkasjene som får Norges landslagstrener til å reagere, så mye at han gjorde et betydelig nummer av det etter 2–0 over Kypros, den femte strake seieren i 2018.

Det er sviket.

NÅR LAGERBÄCK AV ymse årsaker ikke vil offentliggjøre laget, som at det kan være en halv prosents sjanse for at motstanderen kan tjene på det, så skal ikke laget offentliggjøres. Punktum. Det er sjefen som bestemmer og sitter med ansvaret.

Akkurat slik han bestemte at gutta ikke kunne dra fra Sandvika til Intility Arena og se jentene kvalifisere seg til VM.

Akkurat slik han tok det samme ansvaret da «Sterkere sammen» - NFFs nye slagord for gjenreisingen av norsk landslagsfotball - ble brukt mot dem da de ikke dukket opp tirsdag kveld.

UNDER «STERKERE SAMMEN» ligger det også et krav til lojalitet. Ett hundre prosent lojalitet. Man blir ikke sterkere av å skule på hverandre. Man blir ikke sterkere av å jakte syndere i eget hus. Og bare så det er sagt, dette har ikke noe med TV 2 å gjøre, de bedriver nyhetsjournalistikk, har sine kilder og gjør bare jobben sin.

Det er landslaget som lekker.

TV 2 bedriver journalistikk og formidler.

SØNDAG KLOKKA 18.00 spiller Norge mot Bulgaria her i Sofia. Lørdag kveld, om han gjør som han pleier, forteller Lars Lagerbäck spillerne hvem som skal gjøre det Norge alltid gjør i de ti posisjonene foran Rune Almenning Jarstein. Og så får vi se da, om vi får vite laget før det påkrevde «slippet» klokka 16.45.

Gjør vi det ikke har Lars Lagerbäck klart å tette hullet.

Gjør vi det tror jeg Lagerbäcks ord fra torsdag kveld, «det er svært beklagelig at dette skjer», får skarpere bein å gå på.

Da vil gubben bli forbannet.

Med god grunn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!