Tom Tvedt konfrontert med Idrettsstyrets middag

- Hvis det tallet er elleve flasker vin, det vet jeg ikke, så var det det styret drakk. Så enkelt er det

Idrettspresidenten fikk ny alkoholregning i fanget.

VIKTIG SAMLING: Tom Tvedt måtte svare på ny alkoholregning etter dagens innsyn på Ullevaal stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIKTIG SAMLING: Tom Tvedt måtte svare på ny alkoholregning etter dagens innsyn på Ullevaal stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag begynte tredje innsynsrunde i Norges Idrettsforbund. Innsynet i regnskapstallene til Norges største frivillige organisasjon, kom etter lang tids tautrekking mellom NIF, Kulturdepartementet, og først og fremst VG.

De to foregående rundene har avslørt flere kritikkverdige ting rundt idrettens bruk av penger, og etter den forrige runden ble det en massiv debatt om alkoholservering i forbindelse med idrettsarrangement som OL og VM.

Der har NIF betalt for store mengder alkohol, først og fremst i gjesteprogrammet.

Under OL i London i 2012 betalte blant annet NIF en middag til 60 000 kroner, der alkoholen tilsynelatende fløt.

Strammet inn

Derfor besluttet ledermøtet i NIF at reglementet for servering av alkohol skulle strammes ordentlig inn, og de nye reglene ble innført fra 1. januar 2017.

Men bare noen måneder før de nye reglene trådte i kraft, samlet dagens idrettsstyre seg til en todagers strategisamling på Sørum gård.

I tillegg til den eksterne konsulentens regning på 30 000 kroner, ble det servert middag med tilhørende drikke.

Ifølge regningen fra «Smakfulle Rom» ble det der servert 11 flasker vin til 14 personer. Totalt ble regningen etter styresamlingen på 49 545 kroner. Av dette kostet vinen 4805 kroner.

- Det jeg kan si er at dette idrettsstyret trådte til i 2015. Vi har fem, seks styremøter i året. Dere kan jo forestille dere hva dette styret har vært gjennom. Det har vært tøffe tak. Det har ikke vært enkelt, og det har vært viktig for styret å klare å kalibrere seg på denne veien. Du refererer til Sørum Gård, det var en strategisamling som de fleste styrer har. Det var over to dager. Vi har ikke julebord eller noen juleavslutning, vi har gått ned på alt av representasjon. Dessverre har vi nesten kommet for langt, for idrettsstyrets medlemmer kvier seg litt for å reise ut og treffe organisasjonen. På det møtet fikk vi mat. Det var to dager, og vi fikk mat. Og vi hadde vin. Til de som ville ha det. Det var en strategisamling som var viktig for styret, sier Tom Tvedt til Dagbladet under dagens pressekonferanse i Idrettens Hus på Ullevaal stadion.

Klikk for å forstørre bildet.
Klikk for å forstørre bildet. Vis mer

Vet ikke hvor mye

Tvedt måtte svare for rene alkoholregninger han hadde godkjent, også etter at de nye reglene trådte i kraft, da forrige rundes innsyn ble gjennomført.

Den gangen forklarte han det særskilte vedtaket med at han skulle ha forhåndsgodkjent det, men at det ikke ble gjort.

- Er du komfortabel med at regninger som dette dukker opp nå, Tvedt?

- Jeg har fått mange spørsmål om London. Det var, etter det jeg har fått opp, 240 000 kroner og 110 flasker vin. Det var vel det som sto. Det var seks middager over seks dager, og det var 209 personer som spiste og drakk. Kuvertprisen for de 209 var 1170 kroner, og av de 209 tror jeg det var 87 av de kuvertene som ble viderefakturert. Enten til departementet eller til andre som lå innafor. Når det gjelder det som skjedde på Sørum Gård, så var det middag, og så hadde vi en samling oppe. Hvis det tallet er elleve flasker vin, det vet jeg ikke, så var det det styret drakk. Så enkelt er det, sier idrettspresidenten til Dagbladet.

Strategisamlingen på Sørum gård ble arrangert mens det blåste som verst i åpenhetsdebatten og rundt Tvedt og daværende generalsekretær Inge Andersen.

Innad i idrettsstyret var det også sterk uenighet på den tida, men Tvedt avviser at det var for å holde styret samlet at denne samlingen ble arrangert.

- Det var for å bygge lag, og det var behov for en pust i bakken, sier Tvedt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer