- Hvis det var en Stoke-spiller, tror du han ville blitt utvist?

Stoke-sjefen skremt etter at Neville fikk bli på banen.

GJORDE JOBBEN TIL DOMMER MARRINER: Sir Alex Ferguson fikk Gary Neville av banen da lagene hadde kommet på banen til 2. omgang. Det skjønte høyrebacken tilsynelatende lite av, der han sørget for å holde kroppen varm i påvente av at kampen skulle begynne igjen. Foto:    REUTERS/Darren Staples
GJORDE JOBBEN TIL DOMMER MARRINER: Sir Alex Ferguson fikk Gary Neville av banen da lagene hadde kommet på banen til 2. omgang. Det skjønte høyrebacken tilsynelatende lite av, der han sørget for å holde kroppen varm i påvente av at kampen skulle begynne igjen. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

||| (Dagbladet): Gary Neville spilte sin kamp nummer 600 for Manchester United i går, men kan prise seg lykkelig over at jubileet ikke fikk en nitrist avslutning.

Den aldrende høyrebacken hadde allerede gult kort da Matthew Etherington utfordret ham igjen. Neville rygget og rygget før han kastet seg inn i taklingen - men da hadde Etherington allerede tuppet ballen forbi ham.

Et nytt gult kort, og dermed rødt, virket uunngåelig. Men dommer Andre Marriner viste storsinn og lot 35-åringen bli værende på banen.

En avgjørelse Stoke-manager Tony Pulis var bestyrtet over etter kampen.

- Vi har hatt flere sånne situasjoner denne sesongen, og jeg er ganske bekymret over det. Jeg vil spørre deg: Hvis dette var en Stoke-spiller på Old Trafford, tror du dommeren ville vist ham ut? spurte han BBCs intervjuer etter kampen og ventet på svaret.

Grillet reporteren
Reporteren vegret seg for å ta noe standpunkt, men Pulis ga seg ikke.

- Jeg spør deg om hva du mener. Hva tror du?

Da reporteren antydet at dommeren nok ville grepet sjansen til å vise ut spilleren fikk Pulis svaret han var ute etter.

- Det du ber om er likhet for loven, at man ikke forskjellsbehandler lagene. Enten du har på deg den stripete rødhvite drakta til Stoke, eller ei United-drakt. Men det skjer ikke alltid, sier Pulis.

Han mener fire avgjørende dommerfeil har gått i Stokes disfavør på de første ni kampene, og avviser blant at slike ting jevner seg ut i løpet av en sesong.

- Jeg tror dette var vår 85. kamp i Premier League. Og vi har bare fått tre straffer i den perioden, sier han.

Neville følte seg heldig
Sir Alex Ferguson gjorde til slutt det dommer Marriner burde gjort for ham, og tok Neville av banen. Seansen ble imidlertid av det småkomiske slaget, da høyrebacken gikk ut på banen til 2. omgang sammen med resten av lagkameratene. Han holdt kroppen i gang i påvente av avspark da Wes Brown plutselig gjorde seg klar ute på sidelinja.

Og det var en synlig forbløffet Neville som til slutt tuslet av banen, men både han og Ferguson valgte å smile av det hele.

Neville selv legger ikke skjul på at han var heldig som ikke fikk marsjordre på tampen av 1. omgang.

- Ja, jeg var lettet. Men jeg var skuffet over det første gule kortet, der føler jeg at jeg tok ballen. I den andre situasjonen var han nok snill med meg, om jeg skal være ærlig, sier han til Sky Sports.

Han likte uansett dårlig å bli tatt av banen.

- Jeg var skuffet over det. Jeg ønsker å komme skikkelig i gang med sesongen min, og trengte 90 minutter. Så det var en nedtur, men vi fikk et flott resultat, og det var det viktigste, sier han.

Tidligere toppdommer Graham Poll er fast gjesteskribent i Daily Mail, og han mener dommerens behandling av Neville i går var nok et bevis på at topplagene slipper billigere unna.

- Blir de store lagene favorisert av dommerne? Lar de seg forlede av klubbene rykte? Har sir Alex Ferguson fortsatt evnen til å påvirke kamplederne? Etter å ha sett Gary Neville spille i går kan man besvare de tre spørsmålene med et rungende ja, skriver han.

Da Rory Delap meide ned Nani etterpå våget heller ikke Marriner å dra opp kortet, og da luktet det kompensasjon og dårlig samvittighet lang vei.

Poll sier Gary Neville alltid har vært en vanskelig spiller å forholde seg til for dommerne.

- Jeg har hatt en mengde feider med Neville opp gjennom åra, og synes han er en veldig vanskelig spiller å jobbe med. Det største problemet er at han alltid mener han har rett, så han demper seg ikke når temperaturen blir høy.

MISFORNØYD: Stoke-manager Tony Pulis er lei seg over at det ikke er likhet for loven i Premier League. Foto:  AFP PHOTO/GRAHAM STUART
MISFORNØYD: Stoke-manager Tony Pulis er lei seg over at det ikke er likhet for loven i Premier League. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer