Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis dette var Suarez, ville han aldri fått straffe

Gerrard og Johnson antyder heksejakt.

FIKK STRAFFE: Antonio Valencia kjente hendene til Glen Johnson i ryggen, gikk i bakken og fikk straffespark. Synderen Johnson mener det aldri ville skjedd om Suarez hadde vært i tilsvarende situasjon. Foto: REUTERS/Phil Noble
FIKK STRAFFE: Antonio Valencia kjente hendene til Glen Johnson i ryggen, gikk i bakken og fikk straffespark. Synderen Johnson mener det aldri ville skjedd om Suarez hadde vært i tilsvarende situasjon. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Mannen som dømte storoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United på søndag, Mark Halsey, har opplevd såpass grov hets at han i går tok saken til politiet.

En av flere ting som provoserte Liverpool-supporterne grenseløst var straffesituasjonene i 2. omgang: Først vinket Halsey spillet videre da Luis Suarez ble felt av Jonny Evans - så dømte han straffe til United da Antonio Valencia falt lett etter en dytt fra Glen Johnson.

Begge situasjonene skjedde på stillingen 1-1, og Robin van Persie benyttet muligheten fra ellevemeteren og sikret 2-1-seier for gjestene fra Manchester.

I svarteboka
Nå er Liverpool lei av at Suarez nesten aldri får straffe lenger.

25-åringen fra Uruguay har ikke fått straffe siden 1-2-tapet mot Arsenal i mars. Derimot har han sanket to gule kort for filming, det siste av dem mot Sunderland helga før United-kampen.

Mot United viste reprisene at Suarez skulle hatt straffe i duellen med Evans - og at United-stopperen ikke var nær ballen.

Lagkamerat Glen Johnson, som forårsaket straffe motsatt vei da Valencia gikk i bakken kvarteret før slutt, er overbevist om at Suarez har havnet i dommernes svartebok.

HALSEY SA NEI: Reprisene viste at Suarez ble snytt for straffe da Evans stakk ut foten, men dommer Mark Halsey vinket spillet videre. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
HALSEY SA NEI: Reprisene viste at Suarez ble snytt for straffe da Evans stakk ut foten, men dommer Mark Halsey vinket spillet videre. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Jeg kan nesten garantere at dersom du snudde opp ned på straffesituasjonene, hvis Luis var i skoene til Valencia, så ville det ikke blitt straffe. Det er noe vi alle vet. Av og til går ryktet foran folk, og fordi Valencia ikke er kjent for å være en som filmer, får han avgjørelsen i sitt favør, sier Johnson ifølge Daily Telegraph.

Gerrard reagerer
Suarez ble kritisert for å være teatralsk av flere managere sist sesong, deriblant Arsene Wenger og Roberto Martinez. Liverpool frykter det har bidratt til å forverre forholdet mellom Suarez og dommerne.

Steven Gerrard mener det er blitt nærmest umulig for spissen å få det han fortjener.

- Selv når Luis blir soleklart felt nå, kommer han aldri til å få straffe. Dommere må dømme ut fra det de ser. Hvis det ikke er straffe, får han heller ikke straffe. Men hvis den er klar, gi den til ham. Det er det eneste rettferdige, sier Gerrard.

OPPGITT: Steven Gerrard mener det er blitt umulig for Luis Suarez å få straffespark. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
OPPGITT: Steven Gerrard mener det er blitt umulig for Luis Suarez å få straffespark. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media