KRITISK: Viking-trener Åge Hareide (t.h.) i diskusjon med dommer Kristoffer Helgerud etter kampen. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
KRITISK: Viking-trener Åge Hareide (t.h.) i diskusjon med dommer Kristoffer Helgerud etter kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Hvis dommeren ikke ser det er det en skandale at han dømmer i Tippeligaen

Åge Hareide rasende etter at Viking ble snytt for straffe.

• Molde - Viking 0-0

MOLDE (Dagbladet): Molde og Viking spilte 0-0, men kampen kunne fort inneholdt både én og to scoringer.

Først ble Viking muligens snytt for en scoring i åpningsminuttene, før Vikings Christian Landu Landu ble felt innenfor 16-meteren og ropte på straffespark i andre omgang.

- Det er kontakt mellom spillerne og da er det straffespark, sier MAX-ekspert Steinar Nilsen.

Viking-trener Åge Hareide mener at laget ble frarøvet et straffespark.

- Det er en skandale. Kristoffer Helgerud (dommer) er den som er nærmest. Hvis dommeren ikke ser det er det en skandale at han dømmer i Tippeligaen. Hvis han ikke ser at det er kontakt mellom spillerne er det skandaløst, sier Hareide til MAX.

Moldes Ole Gunnar Solskjær er enig i at laget var heldige i straffesituasjonen.

- Spilleren min vet at han skal stå på beina og ikke takle. Der er vi heldige, sier Solskjær til MAX.

Molde-treneren var greit fornøyd med ett poeng på eget gress.

- Vi spiller godt. De har en god keeper som gjør jobben sin. Vi har spillere som er flinke til å skaffe seg rom, men lykkes ikke helt i dag, sier Solskjær.

Hareide var fornøyd med at laget holdt nullen mot serielederen.

- Det er tiende gangen vi holder nullen i år. Det er ikke lett å møte en gullfavoritt. Molde er sterke sentralt i banen, og har de beste ballspillerne i landet, sier han.

Slik forklarer Christian Landu Landu situasjonen:

- Jeg finter jeg ham ut, så tar han meg. Jeg hadde ikke en sjanse til å stå på beina. Jeg mener vi ble snytt for straffe, sier Landu Landu til MAX.

Fart Viking ble kanskje snytt for scoring etter bare fem minutters spill. Situasjonen hvor Birkir Bjarnason pirket ballen i mål og dommer Kristoffer Helgerud blåste frispark til Molde-keeper Espen Bugge Pettersen, kan helt klart diskuteres.

MØTTE VEGGEN: 
Moldes Magne Hoseth fyrer av. Han var ikke alene om å sette Rune Almenning Jarstein på prøve i Viking-målet.FOTO: Svein-Kåre Ekornesvåg/Scanpix
MØTTE VEGGEN: Moldes Magne Hoseth fyrer av. Han var ikke alene om å sette Rune Almenning Jarstein på prøve i Viking-målet.FOTO: Svein-Kåre Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

Fra pressetribunen så det helt kart ut som at målet burde godkjennes. Etter Vikings annullerte mål var det Molde som kjørte spillet. De koste seg med underholdende én-berøringsspill og etter elleve minutter drar Joshua Gatt seg ned langs kanten og spiller en rask ball til Magnus Wolff Eikrem.

Moldes nummer sju brenner av gårde et godt skudd. I Vikings mål stod Rune Allmenning Jarstein en god kamp. Eikrems skudd ble slått til hjørnespark.  

Hjørnesparket resulterte i ikke mindre en tre store sjanser til Molde, som alle ble avverget i siste øyeblikk av Vikings forsvarsrekke og midtbane.

Jarsteins kveld Molde var gode da de satte tempo i overgangene. Viking hadde en rask midtbane som første kampens tempo.  

Halvtimen var spilt da Davy Claude Angan fikk mulighet til å avslutte alene mot Jarstein.

Jarstein vant tevlinga og returen han måtte gi, gikk for hans del heldigvis til en medspiller. To minutter senere er det Magnus Wolff Eikrem som møter Jarstein. Jarstein vinner igjen.  

Fram til pause var lagene rimelig jevnspilte, men Molde hadde flere sjanser. Ikke av de som helst betegnes som 100-prosent-sjanser, men mer i kategorien 62-63-prosent.  

Etter pause var Viking absolutt laget som ville mest. Men utover omgangen spiste Molde seg inn på igjen. 25 minutter før full tid fikk Molde noen minutter hvor de virkelig kostet på med all ammunisjon mot Vikings mål.

Skudd i stanga, serieavslutninger og tråkleraid som ble på aller nådigste vis avverget av et våkent og organisert Viking-forsvar.  

Kvarteret før slutt var det Magne Hoseth som sjekket status hos landslagskeeperen. Det velplasserte skuddet fra 18 meter fikk Jarstein ut i full strekk. Med et solid grep holdt han ballen fast hele veien ned til han smalt i gressmatta.

Jarstein skulle få mer å gjøre. Fem minutter før full tid var Angan nære på å lure Jarstein. Men Vikings målmann fikk slått ballen vekk. Returen satte Joshua Gatt utenfor.

Dommeren la til fire minutter. De minuttene ble ulidelig spennende for hjemmepublikum. Flere lange baller ble spilt opp i angrep hvor debutanten Vinni Dantas ruvet høyt. Det var flere muligheter til å sikre tre poeng, men Molde feilet da det gjaldt som mest.