Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen etter comebacket

- Hvis du hadde spurt meg i august, så hadde jeg sagt at det har jeg ikke sjans til

Marit Bjørgen om egne topp-plasseringer.

OVERBEVIST I OKTOBER: Marit Bjørgen skjønte under det siste høydeoppholdet før sesongstart at hun var god nok til å henge med i toppen i år igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
OVERBEVIST I OKTOBER: Marit Bjørgen skjønte under det siste høydeoppholdet før sesongstart at hun var god nok til å henge med i toppen i år igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Marit Bjørgens fødselspermisjon ble forlenget av skader da hun skulle trene seg opp til denne sesongens comeback.

Likevel, og kanskje til enkelte konkurrenters frustrasjon, er hun med og kjemper om seieren i hvert eneste løp hun går.

- Hvis du hadde spurt meg i august så hadde jeg sagt at det har jeg ikke sjanse til. Men ting har gått mye bedre i høst, og jeg trener med verdens beste lag, så jeg ser sånn cirka hvordan jeg ligger an, sier Marit Bjørgen til Dagbladet etter lørdagens tredjeplass på fem kilomtere fristil.

Skjønte det i oktober

Fra å bli hofteskadd for andre gang på Sognefjellet i juni, har hun skyndet seg langsomt fram mot sesongåpningen på Beitostølen.

Der vant hun foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, mer enn 600 dager etter sin siste konkurranse.

Og jammen vant hun ikke verdenscupåpningen i Kuusamo sist helg også.

- I Val Senales (Høydetreningsleiren med landslaget i oktober, red.anm.) skjønte jeg at jeg har muligheten til å være med å kjempe i tet. Men jeg må fortsatt være forberedt på at jeg er ujevn framover, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Utfordringa er jo å få nok hvile. Jeg kjenner jo at jeg var litt sliten i dag, og det har jeg sagt også, at det er det som gjør meg ujevn. Det er en utfordring å få nok hvile og restituere seg godt nok. Men jeg syns jeg har gjort det veldig bra om jeg ser på hvor jeg var i august. Jeg syns jeg har hatt en veldig fin utvikling.

Mor og skiløper

Som småbarnsmor er det naturlig nok et annet toppidrettsliv som må leves og læres for at Bjørgen skal fortsette å vinne skirenn.

Denne sesongen har hun vært tydelig på at det store og eneste målet er VM i Lahti i februar. Fram til da kommer hun til å prioritere å være mor og skiløper, omtrent i den rekkefølgen.

- Nå er jo Marius med meg her også, så jeg slipper ikke bare alt og fokuserer på ski. Jeg vil jo være tilstede for ham også, sier Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!