PRESSET:  Vishy Anand må vinne for å ta igjen Magnus Carlsen. Sjakkrival har lite tro på inderen.
Foto: Anantha Krishnan / NTB Scanpix
PRESSET: Vishy Anand må vinne for å ta igjen Magnus Carlsen. Sjakkrival har lite tro på inderen. Foto: Anantha Krishnan / NTB ScanpixVis mer

- Hvis du ikke forsøker å vinne, hvorfor spille i det hele tatt?

Sjakkstjerne slakter Carlsen-rival.

(Dagbladet): Vishy Anand har ikke fått spillet til å fungere i VM-oppgjøret mot nordmannen Magnus Carlsen.

Etter åtte partier har Magnus Carlsen to seirer, resten har endt i remis. I går endte det med lynrask remis.

Vanskelig Han har som regel en forklaring på lur, godeste Anand. Posisjonene var for vanskelig, jeg så ikke hva jeg kunne gjort annerledes eller jeg er fornøyd med remis i dag, har vært flittig brukt.

Nå mener Hikaru Nakamura at nok er nok. Amerikaneren er ranket som nummer fire i verden (Anand er nummer ni), og er ikke imponert over den indiske verdensmesteren.

-  Hva i helsike var Anands åpning? skriver Nakamaru på Twitter, og følger opp med:

- Sjakk er en konkurranse. Hvis du ikke forsøker å vinne, hvorfor spille i det hele tatt? spør han med en krass tone.

Må vinne Anand ligger under 3-5 med fire partier igjen. Begge spillerne får et halvt poeng for remis, mens en seier gir ett poeng.

I dag er det hviledag, før Anand spiller med hvite brikker i morgen.

Da må han levere:

- Anand er nødt til å koke sammen en eller annen åpningsvariant som kan gi ham sjanser til å vinne med hvit, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel.

Og Magnus Carlsen viste i går at han gjerne spiller for remis. Da Anand ikke ville angripe, bestemte nordmannen seg for å starte oppdrag «bli ferdig».- Jeg tror Magnus spilte raskt fordi stillingen var så vidt enkel. Anand siktet åpenbart mot remis med svart, og da tror jeg Magnus rett og slett syntes det var like greit å få partiet overstått så fort som mulig, sier Gausel.