MEDISIN-SKEPSIS: Arsenal-manager lurer på om medikamenter spillerne bruker kan ha skylda for at de sliter med skadeproblemer. Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB Scanpix
MEDISIN-SKEPSIS: Arsenal-manager lurer på om medikamenter spillerne bruker kan ha skylda for at de sliter med skadeproblemer. Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Hvis du tar noe for å få håret til å gro, er det kanskje ikke bra for resten av kroppen

Wenger med alternativ teori om skadeproblemer.

(Dagbladet): Arsenal er i ferd med å miste kontakten med de andre lagene i gullkampen i Premier League.

Blant årsakene til det, er mange skadeproblemer. Da manager Arsene Wenger ble spurt om hvordan skadene kan unngås, viste han til spillernes bruk av medikamenter som de tar av andre grunner enn for å lege skadene sine.

- Noen av dem skyldes medikamenter spillerne tar som du ikke en gang vet noe om. Så innser du i ettertid at de tok dette middelet, men at det ikke var så lurt, sier Wenger ifølge Daily Telegraph.

Han bedyrer at han ikke vet at det er en direkte sammenheng, men tillater seg likevel å spekulere friskt i hvordan medikamenter kan påvirke kroppens evne til å lege seg selv.

- Hvis leveren ikke virker som den skal, vil ikke giftstoffene forlate kroppen som de skal, og de blir slitne. Hvis du mister håret, og hvis du har tatt noe for å få håret til å gro, er det kanskje ikke så bra for resten av kroppen din. Medisin virker alltid på én del av kroppen, og er noen ganger skadelig for andre deler av kroppen.

Wenger sier dette er noe de ser nærmere på for å komme til bunns i. Foreløpig har de ikke konkludert.

- Jeg er omgitt av folk som ønsker å heve prestasjonene sine fordi de har et annet problem i livet sitt, og det er ikke nødvendigvis alltid en bra ting å gjøre, sier han.

Etter managerens noe oppsiktsvekkende uttalelser, passet Arsenal på å understreke at de ikke kjenner til at noen av spillerne deres går på noen spesielle medisiner.