Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis folk reagerer på det, så er det deres problem

Magnus Carlsen om kritikken.

 I GODT HUMØR:  I nesten to timer hastet Magnus Carlsen gjennom intervjuer med norsk og internasjonal presse. Alle ville ha en bit av verdensmesteren. Lars Eivind Bones
I GODT HUMØR: I nesten to timer hastet Magnus Carlsen gjennom intervjuer med norsk og internasjonal presse. Alle ville ha en bit av verdensmesteren. Lars Eivind Bones Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Etter at Magnus Carlsen ble verdensmester  sjakk, har det florert med kritikk og diskusjon om mesterens spill. Hikaru Nakamura kalte det kjedelig sjakk og Fabiano Caruana mente Carlsen ikke spiller bra under press.

Da Dagbladet og resten av den norske pressen møtte Carlsen rett før avslutsningssermonien i Sotsji - svarte Carlsen på kritikken fra stormesterne:

- Det påvirker meg ikke spesielt, men det er klart at jeg har store rom for forbedringer og jeg tar meg ikke nær av sånn. Noe av kritikken er mer saklig enn annet, sier Carlsen til Dagbladet.

- Gjør de det for å psyke deg ut?

- Nei. Eller, det tror jeg ikke. Spesielt ikke Aronian. Han har mange interessante meninger og er ikke redd for å dele dem, sier nordmannen.

Psykologisk spill Carlsen var kledd i den vanlige «sjakkuniformen». En lyseblå skjorte delvis gjemt under den faste, blåe blazeren. Carlsen var med godt mot, og stemmen som har harket litt de siste dagene var nesten tilbake til det vanlige.

Hviledagene har nok gjort godt for ham, og selv etter to timer med sammenhengende intervjuer med norske og internasjonale blekker var hoverpersonen i godt humør.

Da det sto på som verst under VM, var det en tydelig sliten Carlsen. Han sov seg gjennom et parti, og ansiktsutrykket var mye tydeligere enn rivalen Anand. Carlsen reiser seg ofte opp og ned, henger over bordet og lener seg tilbake for å strekke ut.

- Du gjør mye ut av deg. Skjer det automatisk eller er det bevisst?

- For det meste tenker jeg ikke på det. Noen av ansiktsuttrykkene mine er halvveis med vilje, men det meste er bare meg som er meg selv, sier 23-åringen uten å ville røpe flere detaljer.

Skjønner du at det kan få folk til å reagere?

- Kanskje. Men fortsatt så tror jeg at man skal fokusere mer på det som skjer på brettet. Hvis det får andre til å reagere og gjør at de ikke greier å fokusere på partiet fordi jeg har noen rare fakter - så er det deres problem.

Nye utfordringer Etter VM-seieren i Sotsji har Carlsen allerede satt seg nye mål. Nå skal han til Nederland rett over nyttår for å konkurrere. Etter det håper han at det blir mange turneringen.

Carlsen er spillesugen. Motivasjonen er på topp.

Hvor bestemt er du på å bli tidenes beste sjakkspiller?

- Jeg føler jeg har mye ugjort i sjakken og så lenge jeg er motivert skal jeg fortsette å spille sjakk. Verdensmesterskapene vil være en naturlig del av det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling