VEKSLET IKKE ET ORD: Emil Jönsson og Petter Northug så mer i bordplata og i taket enn på hverandre under pressekonferansen i Kuusamo på lørdag. Foto: TORMOD BRENNA
VEKSLET IKKE ET ORD: Emil Jönsson og Petter Northug så mer i bordplata og i taket enn på hverandre under pressekonferansen i Kuusamo på lørdag. Foto: TORMOD BRENNAVis mer

- Hvis han er så jævla komplett, kan han vel gå mot meg i en stafett

Northug fnyser av Jönsson-skryt.


(Dagbladet): Emil Jönsson var uheldig og falt fra en finaleplass på sprinten på fredag. Men den svenske sprintspesialisten overrasket ved å bli beste svenske sammenlagt i minitouren i Kuusamo etter to gode distanseløp i helga.

Først ble han nummer 25 på 10 kilometer fristil lørdag, så gikk han seg opp til niendeplass på jaktstarten i klassisk stil i går.

Svenskenes norske landslagstrener Arild Monsen mener Jönsson er i ferd med å seile opp ved siden av Petter Northug som en av langrennssportens mest komplette utøvere.

- Emil og Petter er snart de mest komplette løperne i verden, sier Monsen til Expressen.

Sikter mot Sotsji Det får selv den svenske avisa til å spørre om han faktisk mener det.

- Ja, i alle fall på løp opp til 15 kilometer. Begge kan vinne sprintløp, og Emil kommer bare til å bli bedre på distanseløpene, sier Monsen.

Han tror riktignok VM i vinter kommer for tidlig for Jönsson som medaljekandidat på distanseløp, da skal han konsentrere seg om sprint og stafett.

GIKK TIL HAN STUPTE: Petter Northug flatet ut i målområdet etter å ha slitt seg til sammenlagtseier i minitouren i Kuusamo i går.
Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
GIKK TIL HAN STUPTE: Petter Northug flatet ut i målområdet etter å ha slitt seg til sammenlagtseier i minitouren i Kuusamo i går. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Vis mer

- Men i OL i Sotsji er det derimot ikke bare mulig, det er høyst trolig, sier Monsen.

Northug ikke enig Expressen konfronterte naturligvis Petter Northug med uttalelsene. Han tror ikke på Jönsson som en utfordrer på distanseløp.

- Nei. Ikke i det hele tatt, sier Northug.

- Så du er ikke enig i at dere er de to mest komplette i verden?

- Nei.

- Hvorfor ikke?

- Det forstår du vel selv.

- KOMPLETT: Emil Jönsson har aldri vunnet et verdenscup på annet enn sprint. Men Sveriges norske trener tror 27-åringen blir en mer komplett løper i årene som kommer. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX
- KOMPLETT: Emil Jönsson har aldri vunnet et verdenscup på annet enn sprint. Men Sveriges norske trener tror 27-åringen blir en mer komplett løper i årene som kommer. Foto: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Vis mer

- Du kan vel fortelle det.

- Hvis Emil nå er så jævla komplett, burde han vel klare å gå mot meg i en stafett. Det har jo både Emil og Arild snakket om. Men ikke engang det blir virkelighet, sier Northug.

Northug slo Jönsson med 39 sekunder på 10 kilometer fristil lørdag. Men i går, da Northug gikk ut alene med resten av feltet jagende bak seg, hadde Jönsson 25,9 sekunder bedre tid enn Northug over 15 kilometer.

Northug og Jönsson har slengt med leppa mot hverandre både før verdenscupen startet og da verdenscupen åpnet i Gällivare forrige helg. Da de satt ved siden av hverandre under en pressekonferanse nå på lørdag, vekslet de ikke et ord.