Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis han får draktnummer mellom 1-25, så skal han spille for A-laget

Får ikke lov å spille for B-laget.

DRAKTNUMMER: Hvilket draktnummer Martin Ødegaard eventuelt får i Real Madrid blir avgjørende. Får han en drakt med nummer mellom 1-25, så er han A-lagsspiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DRAKTNUMMER: Hvilket draktnummer Martin Ødegaard eventuelt får i Real Madrid blir avgjørende. Får han en drakt med nummer mellom 1-25, så er han A-lagsspiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hvis Martin Ødegaard signerer for Real Madrid, og får draktnummer mellom 1-25, så får ikke 16-åringen lov å spille for B-laget.

Martin Ødegaard skal være på plass i Madrid, og ifølge VG skal draktnummer 16 være reservert nordmannen. Stemmer det, ser framtida til 16-åringen svært lys ut med tanke på spill på Real Madrids A-lag.

- Regelen er slik i Spania at hvis han får draktnummer mellom 1-25, så skal han spille for A-laget. Da får man ikke lov å spille for B-laget og det er en regel, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

- Da er du fullblodig A-lagsspiller, og om det med draktnummeret stemmer, så kan det gi kjøtt på beina til de som hevder at han er lovd spill på A-laget, understreker Veland.

Kun A-laget Så det å spille for Zinedine Zidanes B-lag, kalt Castilla, er altså ikke aktuelt.

- Er du registrert på A-laget, kan du ikke spille kamper for Castilla (B-laget). Det er heller ikke noen andre muligheter til å spille kamper, utdyper Bendik Eftang i den norske Real Madrid-klubben til Dagbladet.

Kort forklart:

Er du i Real Madrids A-stall, er det Real Madrids seniorlag du kan spille for. Ingen andre.

- Den største overgangen Martin Ødegaard og pappa Hans Erik skal ha satt snuten mot Madrid i et privatfly i går kveld - for 16-åringens andre besøk hos de regjerende Champions League-mesterne.

Signerer Ødegaard for Real Madrid, så er det smått uvirkelig, mener Petter Veland.

- Hvis man tenker på norske overganger, så kan jeg ikke skjønne annet enn at det ville vært det største. Det var stort når Carew gikk fra RBK til Valencia og når Solskjær gikk fra Molde til Manchester United, men det er annet når spilleren er så ung og konkurransen om han er så hard.

- Real Madrid er på en måte mer fremmed og mystisk for oss. De har ikke for vane å hente denne type profiler. Vi har aldri hatt en nordmann i Real Madrid før, så det er stas. Ved å sitte å følge dette utenfra så høres det surrealistisk ut, mener C More-eksperten.

Defensiv strategi Av de klubbene som har vært interessert i Martin Ødegaard, så er Real Madrid de som har oppført seg mest kule, sier Veland.

- De har valgt en stille og rolig strategi. Ancelotti er den eneste av managerne som har vært helt uinteressert i å kommentere noe. Barcacelona-trener Luis Enrique, Liverpool-trener Brendan Rodgers og Bayerns Arjen Robben, de har alle på en eller annen måte kommentert han eller kommet med anbefalinger til Martin.

- Men i Real Madrid har ingen i klubben kommentert han på noen som helst måte. Men de journalistene som jobber opp mot klubben har fått lov å omtale Reals store interesse for Martin. Kanskje det kan ha vært med på å bestemme littegrann, for Real Madrid vært veldig medgjørlig og spilt på Ødegaard-familiens premisser om å dempe omtalen, sier Veland.

Les også: Etter Ødegaards besøk har ikke Manchester United hørt så mye som et pip fra stortalentet