Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis han ikke hopper, så knekker han beina

Men Jan Jönsson mener kortet var strengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet.no): Bodø/Glimt - Stabæk 1-1.
 
Møtet mellom Bodø/Glimt og Stabæk på Aspmyra bød på mye knall og fall, som for eksempel da Stian Theting pådro seg kinnbeinsbrudd.

Et annet eksempel kom d
a Thiago Martins gikk ned i fosterstilling på et frispark imot. Men forklaringen her var ikke albueslag eller urent spill fra motstanderlaget.

Han ble derimot uforskyldt tråkka på av en Stabæk-spiller. Knottene traff den samme stortåa som har skapt problemer for spissen siden en treningskamp i vinter.
- Jeg klarte nesten ikke å få på meg fotballskoene før kampen, så ille er det. Men, smerte må vi som fotballspillere tåle, sa Bodø/Glimts Thiago Martins til Dagbladet.no etter kampen. 

­- Ett poeng ikke ille

Da var det kanskje like greit at kraftbrassens andre Tippeliga-mål ble satt inn via pannebrasken.

Etter en drøy halvtime av søndagens oppgjør fikk han stå merkelig alene i boksen foran Stabæk-keeper Jon Knudsen. Innlegget fra Trond Olsen ekspederte brasilianeren i nettmaskene. Etter kampen var Martins tålelig fornøyd med resultatet. 
- Vi spilte mot et av de beste lagene i Tippeligaen, og vi er nyopprykket. Sånn sett var ikke ett poeng så ille, selv om vi spilte på hjemmebane og spilte med én mann mer mot slutten av kampen, sa Martins til Dagbladet.no etter kampslutt.

- Har fortsatt mye å lære

Martins hodestøt i første omgang holdt altså ikke helt inn for poenghungrige nordlendinger. 


Supersvensken Johan Andersson hadde nemlig ikke tenkt å reise fra Aspmyra uten poeng, og utviste klassiske goalgetter-egenskaper da han pirket inn et gjennomspill fra Veigar Pall Gunnarson drøye ti minutter før slutt.

Slett ikke ulikt det han gjorde to ganger mot Lillestrøm. 

Andersson var imidlertid ikke særlig interessert i å fremheve sin egen innsats etter kampen.

- Det var et viktig mål for Stabæk, og jeg føler at jeg er i god form. Men fortsatt har jeg mye å lære som spiller, fastlo Andersson overfor Dagbladet.no. 

- To veggpasninger, og så smeller det

Supersvensken sikret dermed ett poeng til bæringene i en kamp som meget enkelt kunne ha endt med null poeng i kofferten sørover.

I første omgang skapte Stabæk minimalt, mens overgangskåte nordlendinger på sin side var på flere farlige visitter foran Jon Knudsen. 

I andre omgang jevnet det hele seg mer ut, og Stabæk kom mer med i kampen. Mounir Hamoud fikk imidlertid æren av å brenne kampens desidert største sjanse, da han på stillingen 1-0 til vertene - blåste ballen til himmels på blank kasse. Der skulle det etter alle solemerker ha stått 2-0 til vertene. 

MENER DET VAR RØDT: Kåre Ingebrigtsen mener, i motsetning til Jan Jönsson, at Jon Inge Høiland fortjente rødt kort etter sin andre felling av Trond Olsen. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
MENER DET VAR RØDT: Kåre Ingebrigtsen mener, i motsetning til Jan Jönsson, at Jon Inge Høiland fortjente rødt kort etter sin andre felling av Trond Olsen. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer

Bodø/Glimts trener Kåre Ingebrigtsen var ingen slagen mann etter kampen, selv om laget hans kunne ha avgjort kampen med én mann mer på banen. 

- Det er litt bittert å stå igjen med ett poeng etter å ha ledet kampen såpass lenge, men jeg syns vi gjør en veldig god første omgang hvor vi har flere kvalifiserte forsøk. Men Stabæk trenger ikke mange sjansene på å score. Det fikk vi erfare i dag. To veggpasninger, også smeller det, sa Ingebrigtsen til Dagbladet.no etter kampen. 

- Tøff avgjørelse

Om situasjonen som førte til Jon Inge Høilands endelikt sa den tidligere RBK-kjæledeggen:

- Fra mitt ståsted er siste gule kortet soleklart. Hvis Trond (Olsen) ikke hopper der, ja, så knekker han beina, sa Ingebrigtsen.

Trenerkollega Jan Jönsson raste imidlertid mot dommer Roy Helge Olsen da Stabæks Jon Inge Høiland ble sendt i garderoben etter to gule kort drøye kvarteret før slutt.

Etter kampslutt var karakteristikkene fra svensken mer moderate, selv om Jönsson også da fastholdt at utvisningen var av det noe billige slaget.

- Jeg syns det er en tøff avgjørelse å gi gult for den siste forseelsen, sa Jönsson til Dagbladet.no etter kampen.

Stabæk-treneren var fornøyd med resultatet, men ikke med Stabæks spill i søndagens bortedyst mot Glimt.

image: - Hvis han ikke hopper, så knekker han beina

- Jeg stiller meg kritisk til måten vi framstår på i første omgang. Og det er for dårlig at Martins får stå alene ved scoringen.

- Men, vi makter å hente oss inn i andre omgang, og henter til slutt ett poeng. Det er jeg glad for - på en dag hvor vi ellers var ganske dårlige, sa Jönsson etter kampslutt. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!