- Hvis han slår gjennom i Lyon, ligger verden for hans føtter

Yttergård Jenssen (19) starter mot Arsenal.

I LYONS A-TROPP: Ulrik Yttergård Jenssen har i sommer fått tillit i den franske storklubben Lyon. Her på landslaget sammen med Strømsgodsets Iver Fossum. Foto: Digitalsport
I LYONS A-TROPP: Ulrik Yttergård Jenssen har i sommer fått tillit i den franske storklubben Lyon. Her på landslaget sammen med Strømsgodsets Iver Fossum. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Etter at denne saken ble publisert har Dagbladet fått bekreftet at Ulrik Yttergård Jenssen starter som venstre back for Lyon mot Arsenal i oppgjøret som har avspark klokken 17.20.

(Dagbladet): I går ankom Lyon den engelske hovedstaden London. I helga skal det franske storlaget spille mot Arsenal og spanske Villarreal i Emirates Cup. Med på turen er 19 år gamle Ulrik Yttergård Jenssen. Etter overgangen fra Tromsø for tre år siden har stoppertalentet jobbet beinhardt for å etablere seg på førstelaget i Frankrike.

19-åringen er bror til mer kjente Ruben Yttergård Jenssen (27), som står med 34 kamper for det norske landslaget. Kaiserslautern-spilleren forteller at han har stor tro på at Ulrik vil kunne ta det vanskelige sistesteget opp på Lyons A-lag.

- Ulrik kan nå veldig langt. Spillende, venstrebeinte stoppere er ettertraktet i Europa. Han har også den rette blandingen av ydmykhet og tøffhet. Å etablere seg på Lyon, som er en av Europas beste klubber, er ikke umulig, sier Ruben Yttergård Jenssen til Dagbladet.

- En fantastisk sommer Akkurat nå befinner brødrenes foreldre seg i London, hvor de har reist for å følge Ulrik i helgas turnering. Pappa Truls, som er tidligere Tromsø-spiller og nåværende spillerutvikler i Troms fotballkrets, forteller at gleden over å se tilliten Ulrik har blitt vist i sommer er stor.

- Sommeren har egentlig vært helt fantastisk for Ulrik - både med tanke på opplevelsene han har fått og den enorme innsatsen han har lagt ned. Han ble først tatt ut på U21-landslaget, så reiste han rett til sesongoppkjøring med Lyon 29. juni. Han fått en veldig kort ferie, men har likevel imponert, sier pappa Truls til Dagbladet.

- Blir ikke lett Yttergård Jenssen senior tar imidlertid ikke av på noen som helst måte. Han understreker at det fremdeles er mye som må klaffe for at sønnen skal klare å etablere seg på laget som ble nummer to i den franske toppdivisjonen sist sesong. Det er også det som er budskapet fra de franske trenerne, ifølge faren.

- Trenerne er veldig gjennomtenkte i måten de angriper disse ungguttene på. Det er lite tilbakemeldinger. De kjører dem hardt med å si at det er en lang vei fram og at de bare må stå på - i motsetning til i Norge hvor du heller får beskjed om at «du er ikke så langt unna spilletid nå».

- Ulrik var med på treningsleiren til Sveits tidligere i sommer, men det var bare noen dager før de dro til London at han forsto at han fikk være med. Det er kanskje en del av noen «mind-games» trenerne har med unggutta for å passe på at de ikke tror at det kommer til å bli lett. Og det blir det jo heller ikke.

Stor overgang Pappa Truls og mamma Ann-Torild har i dag fått en SMS fra sønnen hvor han forteller at han er med i kamptroppen som møter den engelske giganten Arsenal klokken 17.20.

De har begge god grunn til å være stolt over den sportslige framgangen sønnen har vist, men selv er de er minst like glade for måten Ulrik har utviklet seg på som menneske etter at han flyttet til Frankrike som 16-åring.

- Ulrik har vokst enormt mye på tiden i Frankrike - ikke bare som spiller, men også som menneske. Bare det er fantastisk å se for oss foreldre. Nå har han egen leilighet, bil og har lært seg språket. Så får det bare være en bonus om han skulle gå hele veien som fotballspiller, for det er ekstremt tøft med så mange gode spillere på laget, forteller pappa Truls.

Om Ulrik likevel skulle lykkes, er ikke talentspeider John Vik i tvil om hva det vil bety:

- Hvis han slår gjennom på Lyon, ligger verden for hans føtter, sa Vik da Dagbladet presenterte Norges ti største tenåringstalenter sist uke.

- Utrolig hardtarbeidende Da Ulrik flyttet til Lyon i februar 2013, ble resten av familien med. Der bodde de sammen de 18 første månedene, noe foreldene mener var helt essensielt.

- Det var veldig viktig, for det er en enorm overgang, sier pappa Truls.

BURSDAGSFEIRING: Ulrik ble 19 år 17. juli. Bursdagen feiret han sammen med familien på restauranten Sud Bocuse i Lyon. Foto: Privat
BURSDAGSFEIRING: Ulrik ble 19 år 17. juli. Bursdagen feiret han sammen med familien på restauranten Sud Bocuse i Lyon. Foto: Privat Vis mer

Storebror Ruben ble naturlig nok hjemme for å spille tippeligafotball i Tromsø, før han selv flyttet til Tyskland seinere samme år. Også han har likevel klart å opprettholde en nær kontakt med Ulrik.

- Har lært mye Nå skryter Ruben hemningsløst av broren sin, og det med rette. I mai ledet Ulrik Lyons G19-lag til cupgull i Frankrike som kaptein og i sommer har 19-åringen spilt flere matcher for A-laget, inkludert en hel treningskamp mot det nederlandske topplaget PSV.

Det har gjort at flere hjemme i Norge har fått øynene opp for unggutten, uten at Ruben har latt seg overraske over brorens fremgang.

- Nei, egentlig ikke. Han har tatt stegene gradvis - og sakte, men sikkert, opparbeidet seg masse respekt i Lyon.

Talentspeider Vik tror Ulrik har lært mye av å reise tidlig til utlandet, og beskriver 19-åringen som en fin stoppertype. Det er storebror Ruben enig i.

- Ulrik er en hardtarbeidende type som brenner for fotballen. Han er en spillende stopper, som er godt trent. Han spiller med autoritet og har stor spillerforståelse. Dét, i lag med talent, har blitt en suksess, supplerer han.

• Lyons kamp mot Arsenal starter klokken 17.20 og vises på TV 2 Sport Premium. Dagbladet har ikke lyktes med å få kontakt med yngestemann Yttergård Jenssen de siste dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer