- Hvis ikke Alex får statlig begravelse, betaler vi den selv

Ordføreren i Øygarden får støtte av tidligere idrettstopp.

BER OM STATLIG BEGRAVELSE FOR DALE OEN: Alexander Dale Oen er den første norske verdensmesteren i verdensidretten svømming. Samtidig hadde noen noen egenskaper utenfor idrettsbanen som gjør at flere nå mener svømmemesteren bør begraves på statens regning.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BER OM STATLIG BEGRAVELSE FOR DALE OEN: Alexander Dale Oen er den første norske verdensmesteren i verdensidretten svømming. Samtidig hadde noen noen egenskaper utenfor idrettsbanen som gjør at flere nå mener svømmemesteren bør begraves på statens regning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden 2. verdenskrig har bare to idrettsutøvere i Norge fått begravelse på statens regning: Skihopper Birger Ruud og løperdronning Grete Waitz.

Etter Alexander Dale Oens ubegripelige bortgang i går, tar flere til orde for at også han bør vises en tilsvarende ære av myndighetene.

Blant dem er Øygarden-ordfører Otto Harkestad, tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og svømmepresident Per Rune Eknes.

Førstnevnte har allerede vært i kontakt med statsministerens kontor og gitt uttrykk for sitt syn.

- Jeg har allerede bedt dem om det, men foreløpig har jeg ikke fått noe svar. Jeg synes det ville vært en flott honnør til Alex, og hvis det skal kunne brukes innenfor idretten, er det helt på sin plass i dette tilfellet, sier han til Dagbladet.

Broren er positiv Om han ikke skulle få gjennomslag, er han klar på at Øygarden kommune selv kommer til å ta omkostningene for begravelsen.

- Hvis ikke starten gjør det, kommer Øygarden kommune til å gjøre det som en ære til idrettsutøveren Alexander, sier han.

Harkestad sier han fremmet forslaget for broren til Alexander, Robin, og at han stilte seg positiv til ideen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer