IKKE ENIG: Steffen Tangstad mener at uttalelsene fra leiren til Holly Holm (t.v) bare er «vrøvl». Foto: Greg Sorber / Zuma Press / NTB SCANPIX
IKKE ENIG: Steffen Tangstad mener at uttalelsene fra leiren til Holly Holm (t.v) bare er «vrøvl». Foto: Greg Sorber / Zuma Press / NTB SCANPIXVis mer

- Hvis ikke det blir kamp må Holly Holm bare legge opp

Steffen Tangstad (53) kaller uttalelsene fra Holm-leiren for «vrøvl».

(Dagbladet): Cecilia Brækhus har i lang tid ønsket seg en boksekamp mot amerikanske Holly Holm. Begge omtales av sine tilhengere som verdens beste kvinnelige bokser, og det har vært knyttet store forventninger til et mulig møte. Men i dag sier Holms promotor Lenny Fresquez til NRK at det ikke blir noe kamp.

Det er store pengesummer inne i bildet for å få til en slik storkamp. Og Fresquez forsøker samtidig å snakke opp prisen på Holly Holm ved å vurdere hvem som har det sterkeste navnet internasjonalt.

- Holly er det største navnet, det er ikke Cecilia. Cecilia er kanskje det største navnet i Norge, men ingen utenfor Norge har hørt om henne, sier Holms promotor.

Tidligere proffbokser Steffen Tangstad (53) fikk med seg uttalelsene fra leiren til Holly Holm.

- Jeg deler absolutt ikke den oppfattelsen. Jeg gikk inn på Fight News og der stod hun plassert øverst av alle sakene som er skrevet på siden. Og der ser folk at hun er knusende overlegen. Folk som er virkelig interessert, og som følger med på boksing leser sakene på Fight News. En annen ting er at kvinneboksing ikke er så stort. Å vinne fans i utlandet er ikke lett, det er heller ikke lett å bli kjent i andre land. De som kjenner boksing vet hvem hun er, men et vanlig publikum er noe annet. Det var folk som ikke visste hvem jeg var da jeg bokset i Las Vegas, sier Steffen Tangstad til Dagbladet.

- Bare vrøvl Steffen Tangstad er den eneste nordmannen som har bokset om tungvektstittelen i boksing da han møtte Michael Spinks i Las Vegas i 1986, det endte forøvrig med tap. Han mener uttalelsene fra promotoren til Holly Holm bare er en unnskyldning.

- Det er bare vrøvl. Det er markedsføring som skal til for at denne kampen skal bli gjennomført. Kampen burde gå i Las Vegas hvor det blir lettere å markedsføre. Jeg skjønner ikke hva han snakker om. Det høres mer ut som han ikke vil møte Cecilia Brækhus. Det er så dumt. Det er Holly Holm som er trekkplasteret her, det er hun som skal dra folk. Det gjelder for begge å markedsføre kampen sammen. Hvis Holm er populær nok i USA så er det å møte Brækhus topp motstand. Det skal sies at interessen for kvinneboksing i USA har falt litt. Får du ikke nok interesse i USA er det vanskelig selvfølgelig. Hvis ikke det blir kamp må Holly Holm bare legge opp, for da er det ikke noe vits å holde på lenger, sier Tangstad.

Cecilia Brækhus' promotor Nisse Sauerland sa tidligere denne måneden at han ikke tror Holly Holm tør eller vil møte Cecilia Brækhus til kamp.

Holly Holm meldte tidligere i dag at hun har en stor kunngjøring å komme med i løpet av kvelden.