STRIDENS KJERNE: Manchester Uniteds Rafael Da Silva blir utvist i onsdagens kamp. United-manager Ferguson mener fremdeles at Bayern-spillerne fikk unggutten utvist og at det er deres problem om de ikke forstår det.  Foto: AP Photo
STRIDENS KJERNE: Manchester Uniteds Rafael Da Silva blir utvist i onsdagens kamp. United-manager Ferguson mener fremdeles at Bayern-spillerne fikk unggutten utvist og at det er deres problem om de ikke forstår det. Foto: AP PhotoVis mer

- Hvis ikke tyskerne forstår, kan jeg ikke hjelpe dem

Ferguson nekter å beklage.

||| (Dagbladet): • Følg engelsk og norsk fotball direkte i studio fra kl. 16!

- Rafael er litt urutinert, men de Bayern-spillerne fikk ham utvist. Alle spurtet mot dommeren - typisk tyskere, freste United-manager sir Alex Fergusons i skuffelsens time da United ble sendt ut av Champions League av Bayern München onsdag.

- Jeg trodde fair play var viktig i England. Dette synes jeg ikke er fair play, svarte Bayern-boss Louis van Gaal til Fergusons lite lekre «Tysker»-generalisering.

Nå har den sta skotten hatt tre dager på å få skuffelsen på avstand, men Ferguson holder fortsatt fast ved at Bayern München-spillerne påvirket dommeren til å få Rafael utvist i onsdagens Champions League-drama på Old Trafford.

- Tyskerne sviktet seg selv med måten de oppførte seg på da de fikk ham utvist. Hvis de ikke forstår det, kan jeg ikke hjelpe dem, sier Alex Ferguson ifølge SkySports, før han legger til:

USKYLDIGE?: Det ville være en løgn å si at Byern-spillerne ikke forsøkte å påvirke dommer Nicola Rizzoli til å vise ut Uniteds Rafael. Foto: AP Photo/Jon Super)
USKYLDIGE?: Det ville være en løgn å si at Byern-spillerne ikke forsøkte å påvirke dommer Nicola Rizzoli til å vise ut Uniteds Rafael. Foto: AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Jeg er enig med van Gaal i at den engelske fotballen kjennetegnes av fair play, men Rafael rørte så vidt Ribery. Bayern-spilleren hadde gjort verre ting. Det er urettferdig at han fikk rødt kort, sier manager-veteranen.

Modererer seg
På tross av at Ferguson står fast ved sine uttalelser og nekter å beklage, moderer han seg litt og forsøker å gjøre dette til et generelt spørsmål-  ikke et problem som bare tyskere står for.

- Intervjuet ble gitt rett etter kampslutt, men problemet er det samme: spillere som påvirker dommeren og vifter med hendene for at det skal gis kort. På onsdag ga dessverre dommeren etter for presset. Dette er urettferdig, sier Ferguson.

USKYLDIG?: Men heller ikke denne typen går av veien for å fortelle dommeren hvor lang tid som egentlig gjenstår og hvem som egentlig burde ha fått frispark. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
USKYLDIG?: Men heller ikke denne typen går av veien for å fortelle dommeren hvor lang tid som egentlig gjenstår og hvem som egentlig burde ha fått frispark. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

I Sør-Tyskland sitter seierherrene og mener Ferguson viser han er en dårlig taper.

- Han er normalt en gentleman, men denne gangen tar han feil. Vi tapte som gentlemen i 1999 (Champions League-finalen, journ.anm.) og nå burde United gjøre det samme. Ferguson var nok skuffet over tapet, sier Bayern-president Uli Höeness ifølge ESPN.

Arjen Robben senket Uniteds Cmapions League-drøm med en praktfull volley på Old Trafford og mener Bayern fortjente avansementet etter to kamper.

- Jeg kan forstå Fergusons reaksjon, men han tar feil. Vi presset ikke dommeren, det var en korrekt avgjørelse. United burde fått flere kort, sier nederlenderen.

 

- MANGEL PÅ RESPEKT: Bayern Münchens Uli Höeness og Louis van Gaal mener Ferguson mangler fair play og bare tar ut skuffelsen over å ha tapt. Foto: AFP
- MANGEL PÅ RESPEKT: Bayern Münchens Uli Höeness og Louis van Gaal mener Ferguson mangler fair play og bare tar ut skuffelsen over å ha tapt. Foto: AFP Vis mer