- Hvis jeg blir tatt ut, så sier jeg gladelig ja

Martin Ødegaard: - Du kan ikke gå rundt og være redd.

PRAKTKAMP: Strømsgodets 15 år gamle stortalent Martin Ødegaard (t.v.) sto igjen for underholdningen, da Viking ble slått 2-1 på Marienlyst lørdag kveld. Nå håper han på landslagsuttak til uka. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
PRAKTKAMP: Strømsgodets 15 år gamle stortalent Martin Ødegaard (t.v.) sto igjen for underholdningen, da Viking ble slått 2-1 på Marienlyst lørdag kveld. Nå håper han på landslagsuttak til uka. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): 15 år gamle Martin Ødegaard ble ikke tatt ut i U21-landslagstroppen som skal spille på kamper på Marienlyst i Drammen i oktober.

Dermed er det ikke rare oddsen på at unggutten blir ett av navnene som A-landslagssjef Per-Mathias Høgmo på tirsdag leser opp i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria - henholdsvis 10. og 13. oktober.

Martin Ødegaard håper også at han blir å finne i den troppen.

- Det hadde vært morsomt - Hvis jeg blir tatt ut, så sier jeg gladelig ja. Det hadde vært veldig morsomt, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.

- Men det er ikke noe jeg stresser med. Jeg tar det som det kommer og forventer ingen ting, sier han halvannen time etter kampslutt mot Viking.

Tenåringen var en av åtte-ni Godset-spillere som ble kalt inn på dopingkontroll etter kampen, og det tok sin tid å få ut de nødvendige dråpene som Antidoping Norge trenger.

- Hva sier du til dem som mener at du er så ung at du må spares og skjermes?

- Det får være deres mening. Jeg har lyst til å spille fotball, og hvis jeg kan gjøre det på et så høyt nivå som på landslaget, så tror jeg det er bare bra.

- Jeg har ikke noe behov for å bli spart. Jeg er helt skadefri, så det er deilig, sier han etter 2-1-seieren mot Viking, hvor han noterte seg for en målgivende og ellers framsto som minst et par hakk over alle andre utpå matta.

- Bare å kline til Internasjonal motstand er naturlig nok fysisk tøffere enn hva 15-åringen har opplevd i Tippeligaen. Ute kan han ikke vente seg at noen holder igjen i taklingene bare fordi han er 15 år.

Internasjonal fotball er beintøft.

- Man må herdes uansett. Det vil alltid være slik at noen er tøffere enn andre, men du kan ikke gå rundt og være redd. Da blir du iallfall ikke noe bedre. Det er balre å kline til hvis jeg får sjansen, sier Martin Ødegaard.

Pappa: - Ingen betenkeligheter Pappa Hans Erik Ødegaard (40) har heller ingen betenkeligheter med å sende sønnen til tøffe EM-kvalifiseringskamper med A-landslaget.

-Det blir opp til Per-Mathias Høgmo om han skal tas ut, men jeg ser ingen grunn til å holde han igjen, for at han skal være redd eller ikke klar for oppgaven, sier Hans Erik Ødegaard til Dagbladet.

- Hadde jeg vært redd for han, så kunne jeg sluppet han utpå matta her, heller, sier han etter å ha sett sin 15 år gamle sønn dominere i 2-1-seieren mot Viking.

- Aldri vist frykt - Det venter litt tøffere motstand på den internasjonale seniorarenaen?

- Ja, og nivået er høyere også. Men Martin har ikke vist verken redsel eller frykt uansett hvilken arena han har vært på. Han har ikke blitt preget av stundens alvor, uansett hva han har vært med på. Blir han tatt ut, så synes jeg det er bare morsomt, sier Hans Erik Ødegaard til Dagbladet.

- MORO: Pappa Hans Erik Ødegaard synes det er bare moro om sønnen Martin (15) blir tatt ut på A-landslaget til kvalikkampene mot Malta og Bulgaria. Foto: Roy Wahlstrøm
- MORO: Pappa Hans Erik Ødegaard synes det er bare moro om sønnen Martin (15) blir tatt ut på A-landslaget til kvalikkampene mot Malta og Bulgaria. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer