Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis jeg går Vasaloppet, har jeg bomma

Skofterud vil slippe å forsvare seieren fra i fjor.

DROPPER TOUR DE SKI OG VASALOPPET: For å være maksimalt forberedt til VM i Val di Fiemme, kommer Vibeke Skofterud til å stå over Tour de Ski. Dagen etter tremila i VM er det Vasaloppet - men det løpet vil Skofterud for all del unngå å stille opp i.
DROPPER TOUR DE SKI OG VASALOPPET: For å være maksimalt forberedt til VM i Val di Fiemme, kommer Vibeke Skofterud til å stå over Tour de Ski. Dagen etter tremila i VM er det Vasaloppet - men det løpet vil Skofterud for all del unngå å stille opp i. Vis mer

VAL SENALES (Dagbladet): Vibeke Skofterud (32) gjorde sist vinter det Petter Northug hadde mål om, men ikke klarte: Hun vant Vasaloppet.

I september signerte hun en avtale med langløpslaget Team NPRO, og varslet at hun ville satse på langløp parallelt med tradisjonelt langrenn. Blant annet snakket hun om å gå forsvare seieren i Vasaloppet dagen etter VM-tremila i Val di Fiemme.

Det blir det ingenting av.

- Det var egentlig bare noe jeg sa der og da, litt på spøk, sier Skofterud til Dagbladet.

Og legger til:

- Hvis jeg går Vasaloppet, da har jeg bomma denne sesongen.

Vil ha VM-medalje
For kvelden før Vasaloppet har Skofterud ingen planer om å haste fra Val di Fiemme til Sverige for å stake ni mil. Da har hun nemlig tenkt å feire en VM-medalje.

- Det store målet er en individuell medalje i VM. 10 km skøyting og 30 km klassisk står øverst på lista. Der har jeg mine beste muligheter. Og premieutdelingene i VM bruker jo å foregå om kvelden, smiler Skofterud.

Eneste mulighet for at hun går Vasaloppet, er faktisk at hun ikke er blant Egil Kristiansens utvalgte på tremila. Det kan naturligvis skje, all den tid det florerer av gode norske langrennsjenter. Men det vil være en overraskelse, og ikke minst en stor skuffelse for Skofterud.

Dropper Tour de Ski
Norge kan stille med fire jenter i tillegg til Therese Johaug, som har friplass som tittelforsvarer.

- Utfordringen min har vært å beholde formen etter jul. Sist sesong klarte jeg det bedre enn noen gang før. Jeg var på pallen i alle renn før jul. At det ikke gikk fullt så bra etter jul, skyldtes at Therese Johaug og Justyna Kowalczyk hevet seg et hakk, det var ikke jeg som mistet formen, poengterer Skofterud.

For å beholde formen til VM, har hun bestemt seg for å droppe Tour de Ski. I stedet prioriterer hun verdenscupen i Canada før jul.

I januar skal hun også gå langløpet Jizerska Padesatka i Tsjekkia (50 kilometer).

Har bygd seg opp
Skofterud har to VM- og ett OL-gull i stafett, men individuelt har hun ingen internasjonale mesterskapsmedaljer. Nå er hun sterkere i trua enn noen gang.

- Da jeg ble satt ut av landslaget før OL-sesongen 2010, sa jeg til meg selv at det ville ta tre-fire år å nå toppen. Jeg hadde jo hatt problemer, og kroppen var nedbrutt. Jeg visste det ville ta tid å bygge seg opp igjen. Siden den gangen, har jeg vært mer bevisst og mer detaljorientert i treningsarbeidet. Det føler jeg betaler seg. Jeg blir sterkere og sterkere, konstaterer Vibeke Skofterud.

Kanskje blir dette Slitu-jentas store vinter.