PRESSET: Rosenborg står med fem strake tap før den avsluttende serierunden i eliteserien, og Jan Jönsson får gjennomgå av misfornøyde trøndere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PRESSET: Rosenborg står med fem strake tap før den avsluttende serierunden i eliteserien, og Jan Jönsson får gjennomgå av misfornøyde trøndere. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Hvis jeg sier at det ikke påvirker meg, så lyver jeg

Presset Jönsson etter fem strake tap.

Rosenborg står med fem strake tap før den avsluttende serierunden i eliteserien, og Jan Jönsson får gjennomgå av misfornøyde trøndere.

For selv om Rosenborg for flere serierunder siden måtte gi tapt i kampen om seriegullet, er det først de siste dagene at Rosenborg-fansen har ytret sin misnøye med svensken.

Det har gått inn på Jönsson, som mener han nå er inne i sin tyngste periode som trener.

- Jeg har også vært med på fem strake seirer, og det er ikke alltid jeg er fornøyd med alt da heller. Men jeg er i Rosenborg, det er et faktum, og det her er tungt. Det er alvorlig, sier han til Adresseavisen.

52-åringen forteller at presset på han som trener for Norges mest suksessrike lag gjennom historien også påvirker familielivet.

- Hvis jeg sier at det ikke påvirker meg så lyver jeg. Jeg kjenner at det er tungt, men jeg forsøker å være selvkritisk uansett om det blir tap eller seier. Jeg håper jeg ikke blir en dårlig far på grunn av dette, sier Jönsson, som har to barn.

Rosenborg møter Hønefoss på bortebane i sesongavslutningen søndag, et lag som fortsatt har mye å spille for i bunnen av eliteserietabellen.

- Jeg har tidligere sagt at kamper har vært viktige, men nå sier jeg at Hønefoss-kampen helt klart blir den viktigste. Vi må se alvoret og bygge positiv energi til den kampen, sier han.

Jan Jönsson har ledet Rosenborg siden 2011.

(NTB)