- Hvis jeg skal gi meg på topp, kan det være en idé å gjøre det nå

Knut Tørum forsvinner trolig fra RBK torsdag, bare timer etter bragden mot Valencia.

LERKENDAL (Dagbladet.no):Rosenborg - Valencia 2-0. Det har blåst litt på toppene på RBK-brakka i det siste.

Rosenborg-trener Knut Tørums fremtid i RBK har vært omdiskutert, og ikke minst trenerens forhold til sportsdirektør Knut Torbjørn Eggens skapte støy i trønderleiren før kampen mot Valencia.

I tillegg kom Rosenborg fra Åråsen med fire i sekken sist søndag.

Onsdag kveld vartet imidlertid RBK opp med en sensjasjonell seier og nå er trønderne på 2. plass i gruppa, bak Chelsea.

- Vet ikke

Likevel er trolig Tørums dager på Lerkendal over. Ryktene om trenerens avgang skjøt fart da Trond Sollied ble lansert som erstatter.

- Kommer du til å trekke deg som trener i morgen?

- Det får vi ta i morgen. Jeg har hatt en morsom dag på jobben og så får vi ta morgendagen når den kommer, sier Tørum på pressekonferansen etter kampen.

- Hvis jeg skal gi meg på topp, kan det være en idé å gjøre det nå

- Hvis jeg skal gi meg på topp, kan det være en idé å gjøre det nå.

Kontroll fra start

I kveldens batalje mot Valencia gjorde Rosenborg det trener Tørum ønsket seg på forhånd; nektet Valencia å spille ball, var offensive, skapte målsjanser.

- Jeg føler jeg fikk masse respons fra gutta i dag, sa Tørum, og la til:

- Vi var med fra start, stresset dem og fikk brudd. Vi vant mange baller høyt oppe, og det er lenge siden jeg har sett trøkket, løpsviljen og spillegleden hos gutta slik vi opplevde det i dag, sier Tørum.

Og om det ikke ble så veldig mange målsjanser i starten, ble det hvertfall mye nesten.


Som da Yssouf Kone fikk ballen fra Roar Strand etter ni minutter. Kraftspissen smalt avgårde det han kunne, og hadde det ikke stått en Valencia-forsvarer i veien hadde Santiago Cañizares garantert fått problemer.

Eller 15 sekunder før pause, da Steffen Iversen var centimetre fra å nikke ballen bak Cañizares. Hvis RBK-spissen hadde kommet ett tidels sekund tidligere kunne Rosenborg fått en skikkelig opptur før pause.

- Hvis jeg skal gi meg på topp, kan det være en idé å gjøre det nå

To kjappe scoringer

Så skjedde det som virkelig fikk det til å koke på Lerkendal. Mikael Dorsin spiller seg nydelig rundt på venstrekanten etter 53 minutter, og slår inn til Yssouf Kone. Spissen må stokke føttene litt, men greier tilslutt å pirke ballen over linja.

1-0 til Rosenborg, og om ikke Lerkendal var i himmelen fra før, skjer det som sender trønderne fullstendig inn i himmelriket sju minutter senere.

Marek Sapara tar sin åttende corner for dagen. En dårlig Valencia-klarering ender å hodet til Vidar Riseth. Stopperkjempen får stå helt alene, og nikker ballen inn opp i hjørnet.

Valencia tok offensive grep, uten at det lyktes for spanjolene.

Nikola Zigic\' heading i det 87. minutt kunne resultert i redusering, men headingen fra den høye spissen gikk utenfor.

Rosenborgs drøm om Champions League-avansement lever i høyeste grad, selv om trønderne skal spille borte både i Spania og Tyskland.

- Nå tipper jeg vi vil være med om avansement helt til sistekampen i Tyskland. Det er en veldig inspirasjon for oss og laget å vite det. Hvis vi greier å røve noen poeng de nærmeste kampene kan vi reise til Tyskland med store fordeler i midten av desember, sier Knut Tørum.

FARVEL ETTER JUBELKAMP: Knut Tørum jubler her sammen med spillerne sine, etter Yssouf Konés scoring. Foto: THOMAS R. SKAUG/SCANPIX
FARVEL ETTER JUBELKAMP: Knut Tørum jubler her sammen med spillerne sine, etter Yssouf Konés scoring. Foto: THOMAS R. SKAUG/SCANPIX Vis mer
SENSASJONELL SEIER: Vidar Riseth doblet RBK-ledelsen.