<strong>MER LEEDS-ROT:</strong> Etter mye fram og tilbake har den eksentriske Leeds-eieren Massimo Cellino  i dag bekreftet at trener Dave Hockaday likevel fortsetter i klubben, etter å ha sparket ham etter forrige ligakamp. Foto: REUTERS/Matthew Roberts
MER LEEDS-ROT: Etter mye fram og tilbake har den eksentriske Leeds-eieren Massimo Cellino i dag bekreftet at trener Dave Hockaday likevel fortsetter i klubben, etter å ha sparket ham etter forrige ligakamp. Foto: REUTERS/Matthew Roberts Vis mer

- Hvis jeg skulle sparket manageren burde jeg heller sparke meg selv

Leeds-eieren skiftet mening om treneren etter en god natts søvn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den italienske investoren Massimo Cellino tok over kontrollen av Leeds United i februar i år, håpet fansen av den tradisjonsrike fotballklubben at klubben endelig skulle stabilisere seg.

Det viste seg at de fikk en av de merkeligste eierne i engelsk fotball. Det er ingen liten bragd i seg selv.

Ansettelsen av Dave Hockaday som ny manager for Championship-klubben i juni var et forvarsel om hva som nå er iferd med å utspille seg på Elland Road.

Unger og leketøy Hockaday, som fikk sparken av non-league-klubben Forest Green høsten før, hadde ingen erfaring fra den engelske proffligaen. Det har eier Cellino understreket ved flere anledninger.

Det skjedde blant annet når han kunne fortelle at Hockadays forespørsler om spillere på det nærmeste ble latterliggjort av Cellino selv.

- Han har spurt meg om fem eller seks spillere, men du må huske på at han kom fra nivå fem, sa han i et intervju med The Daily Mail tidligere denne måneden.

- Å snakke med Premier League og Championship-managere er nytt for ham. Han er som en unge i en leketøysbutikk, fortsatte han.

Sparket, så ansatt Og lørdag var det slutt på lekestua på Elland Road. Etter et forsmedelig 4-1-tap mot Watford på Vicarage Road, et tap som sendte Leeds fjerdesist på tabellen, mistet Cellino tålmodigheten, og ga Hockaday sparken umiddelbart etter kampen.

Bare for å snu i går.

Etter å ha sett kampen med friske øyne innså Cellino, ifølge ham selv, at høyrebacken Belluscis røde kort etter 56 minutter på stillingen 1-1, var det som forårsaket kollapsen.

Og at avgjørelsen om å sparke Hockaday dermed også var forhastet.

- Ja, jeg bestemte meg for å gi ham sparken. Jeg sa at han var ferdig. Jeg var skamfull over prestasjonen og ville gi ham sparken, sier Cellino til Yorkshire Evening Post.

Skylder på seg selv - Det er lenge siden jeg lærte at jeg skulle vente i 24 timer før jeg tok en avgjørelse. Hvorfor skulle jeg legge skylda på treneren? Troppen er ikke komplett, og det er min feil. Det har vært vanskeligere enn jeg hadde trodd å få på plass nye spillere, så om jeg skulle sparke noen burde jeg sparke meg selv. Ellers ville jeg vært en feiging, sier han. 

På tross av u-svingen freder ikke Cellino Hockaday på noe vis. Den uerfarne manageren får imidlertid i hvert fall ledet laget i minst én kamp til før øksa faller.

- Det er ikke sikkert at han er en god trener, men å gi ham sparken nå ville ikke vært rettferdig. Jeg kan ikke si om han er god eller ikke. Når troppen er fullstendig får vi se hva han får til, men fram til det får dere skylde resultatene på meg, sier Cellino til lokalavisa.

Hockaday fikk en to-årskontrakt med Leeds i juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer