Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis jeg skulle trappe ned, blir det en kokosliga med mye penger

Men Carew orker ikke å lytte til tilbud den neste måneden.

STRESSER IKKE: John Carew har overhodet ikke hastverk med å finne seg ny klubb, etter landskampen mot Portugal på lørdag ønsker han fred og ro ut juni.  - Jeg får den ligaen jeg vil ha, sier han til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
STRESSER IKKE: John Carew har overhodet ikke hastverk med å finne seg ny klubb, etter landskampen mot Portugal på lørdag ønsker han fred og ro ut juni. - Jeg får den ligaen jeg vil ha, sier han til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): De siste dagene har engelsk presse rapportert at Stoke-manager Tony Pulis ikke ønsker å gjøre låneavtalen med John Carew permanent.

Det er en sannhet med betydelige modifikasjoner, ifølge 31-åringen selv.

- Stoke er en fantastisk klubb, og jeg har fått venner for resten av livet. Men det har ikke vært i min interesse å fortsette i Stoke, det har klubben skjønt. Da kan de ikke late som de er så veldig interesserte heller, hvis du skjønner hva jeg mener. De vil jo ikke bli avvist, vil de det? He-he, sier Carew og klapper Dagbladet høflig på skuldra.

-Jeg får den ligaen jeg vil ha
Carew har vært i Stoke på lån fra Aston Villa siden januar, og nå er han bosmanspiller for første gang. Men å si at kraftspissen har hastverk med å finne seg ny arbeidsgiver vil være en overdrivelse.

På spørsmål om hva slags klubb han kan tenke seg - nyopprykkede Queens Park Rangers er blant de som er nevnt - har Carew få preferanser.

- Jeg orker ikke engang å tenke på det. Jeg kommer ikke til å være interessert i å høre fra klubber før slutten av juni. Jeg har ferie og skal bare ta det helt med ro. Jeg skal ikke tenke på ny arbeidgiver og klubber, ingenting. Jeg er ikke interessert i å tenke på det akkurat nå.

- Du er ikke bekymret for at det ikke blir en klubb på det nivået du ønsker?

- Nei, det er jeg ikke bekymret for. Jeg får den ligaen jeg vil ha, men det skal være riktig lag i den ligaen jeg vil ha. Og som sagt er det ikke i mitt hode engang. Det er ikke fokus i det hele tatt. Jeg ser veldig fram til ferien og til å være bosmanspiller, til å kunne gjøre hva jeg vil. Fra å legge skoa på hylla til å fortsette, til å finne meg ny klubb tidlig eller vente med å gjøre det, sier Carew.

Og korrigerer seg selv idet han ser Dagbladets noe forbausede reaksjon på utsagnet «legge skoa på hylla».

- Slapp av, jeg skal ikke legge skoa på hylla.

Kokosliga
Det betyr imidlertid ikke at Carew er brennsikker på at han vil fortsette på aller øverste nivå. 31-åringen leker nemlig med tanken på å finne seg en liga der han kan nyte livet, kose seg med fotballen og tjene gode penger. Veldig gode penger.

VILLE IKKE VÆRE I STOKE: Ifølge Carew er det ikke slik at Stoke ikke ønsket ham videre. - Stoke er en fantastisk klubb, og jeg har fått venner for resten av livet. Men det har ikke vært i min interesse å fortsette i Stoke, det har klubben skjønt, sier han til Dagbladet .Foto :  REUTERS/Darren Staples
VILLE IKKE VÆRE I STOKE: Ifølge Carew er det ikke slik at Stoke ikke ønsket ham videre. - Stoke er en fantastisk klubb, og jeg har fått venner for resten av livet. Men det har ikke vært i min interesse å fortsette i Stoke, det har klubben skjønt, sier han til Dagbladet .Foto : REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Hvis jeg skulle trappe ned, da blir det en kokosliga med mye penger, ikke sant.

- Noe ala Usbekistan?

- Nei, så ille blir det ikke. Jeg sier ikke at det er aktuelt nå, jeg tok det bare som eksempel. Jeg vil fortsatt satse, men nå må jeg bare ha ro, og ikke tenke på klubber eller noe slikt.

- Er England førstevalget?

- Det er et av stedene jeg er veldig knyttet til. Det er der jeg har spilt min beste fotball. Det kan fort bli England hvis jeg skal satse for fullt, og ikke trappe ned, sier han til Dagbladet.

Vil ikke snakke stygt om Stoke
Carew er bosatt i London og har pendlet til Stoke på daglig basis det siste halvåret. Det har ikke vært ideellt, men er ikke hele grunnen til at han ønsker seg et annet sted, røper han.

- Det er en del positive ting, og en del negative, men det er ting som ikke trenger å bli skrevet. Laget og samholdet i gruppa er fantastisk, noe av det beste jeg har vært borti. Andre ting burde vært bedre, uten at jeg vil si hva det er, men som gjør at jeg vil spille et annet sted. Jeg vil ikke lage overskrifter, for jeg ønsker ikke å si noe negativt om klubben. Jeg har for stor respekt for spillerne til det. De er for gode venner av meg, sier han.