- Hvis jeg var Moyes, ville jeg lurt på hvorfor jeg ikke fikk 1,5 mrd. å handle for

Sier Sam Allardyce.

FIKK SPARKEN:  David Moyes. FOTO: NTB SCANPIX
FIKK SPARKEN: David Moyes. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Manchester United - West Ham klokka 16.00

(Dagbladet): - Friskmeldt! sa ekspertene i TV 2-studioet etter at Manchester United vant 4-0 over Queens Park Rangers 14. september.

Så kom den elleville kampen mot Leicester forrige søndag, der laget tapte 3-5 på King Power Stadium. Og så var de kanskje ikke friskmeldt likevel.

Trener Louis van Gaal kan i alle fall ikke klage på manglende bevilgninger fra United-styret. Klubben har brukt 1,5 milliarder på spillerkjøp denne sommeren.

- Panikk, hevder noen.

- En nødvendig revitalisering av laget, mener andre.

God venn Manchester United tar imot West Ham hjemme klokka 16 i dag. Der er Sam Allardyce manager, for øvrig en god venn av den sparkede United-treneren David Moyes.

Overfor avisa The Sun forsvarer han vennen:

- Hvis jeg var i Davids sko, ville jeg lurt på hvorfor jeg ikke fikk 1,5 milliarder kroner å handle for. Det virket som om det var en tilfredshet i United over ikke å kjøpe spillere David følte at han trengte. Nå er det panikk, sier Allardyce.

- David vil åpenbart se at noe kunne vært gjort annerledes. Men han burde fått de spillerne han ønsket seg, men som han ikke fikk.

- En skam Allardyce fortsetter:

- Det var vanskelig nok å overta etter Sir Alex Ferguson. Men så får du i tillegg ikke det du ønsker deg, det gjør situasjonen tyngre.

- Det er egentlig en skam, fordi han gjorde alt riktig som manager i Everton. Jeg er ikke så sikker på om noen managere ville lyktes i United forrige sesong.

- Se bare på historien: Brian Clough tok over etter legenden Don Revie i Leeds. Han hadde jobben i 44 dager.

Fire plasser over Juan Mata og Marouane Fellaini var to av spillerne Moyes kjøpte. Spesielt sistnevnte har vært gjenstand for massiv kritikk.

Men denne lørdagen starter United med blanke ark igjen. West Ham ligger på 8. plass før kampen i ettermiddag, fire plasser over Manchester United.

Old Trafford-giganten har gått gjennom ei uke med flere krisemøter. Nå handler det om å få blinkende stjerner til å skinne sammen.

Angel Di Maria, Radamel Falcao, Daley Blind og Marcos Rojo er noen av de nye toppnavnene på Old Trafford.

United er favoritter mot West Ham, men som «Big Sam» sier:

- En normal utgave av Manchester United ville vunnet 5-3 over Leicester, og ikke tapt 3-5.

WEST HAM-MANAGER:  Sam Allardyce. FOTO: NTB SCANPIX
WEST HAM-MANAGER: Sam Allardyce. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer