Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis jeg var på banen ville jeg skutt

Sier norsk-russisk trener.

(Dagbladet.no): Johnny Jensen kunne reddet Russland i EM om han hadde scoret i siste sekund mot Montenegro.

Da han i stedet ga ballen til dommeren, kastet montenegrinere seg jublende om halsen på den norske forsvarskjempen. Russland var ute, Montenegro videre til mellomspillet.

Det ga litt flau smak i munnen hos enkelte nordmenn, og Jensen måtte svare på spørsmål om hvorvidt dette var fair play til han gikk sur i intervjusonen i går kveld.

- Russerne har gjort en for dårlig jobb selv. Jeg driter i dette, sa en forbannet Jensen og forsvant.

Mer skuffet enn sint

Den tidligere sovjetiske landslagsspilleren Sergej Demidov var tilstede i hallen. Han snakket blant annet med Russlands trener Vladimir Maximov.

- Maximov sa til meg at det var greit. Hvert lag bestemmer sjøl hva de vil gjøre i en slik situasjon. Han var skuffet, men ikke så sint, sier Demidov til Dagbladet.no.

Demidov vil heller ikke felle noen klar dom over hvorvidt Johnny Jensens valg var usportslig.

SKULLE HAN SKUTT? Her står Johnny Jensen klar med ballen, men i stedet for å skyte ga han ballen til dommeren. Det førte til heftige diskusjoner i Drammen. Foto: Bjørn Langsem
SKULLE HAN SKUTT? Her står Johnny Jensen klar med ballen, men i stedet for å skyte ga han ballen til dommeren. Det førte til heftige diskusjoner i Drammen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Usportslig er et hardt ord her, sier han.

Han forteller at verken Maximov eller noen av de russiske spillerne eller journalistene ønsket å kommentere saken overfor norsk presse i går.

- Russland kunne hjulpet

Men Demidov, som både har vært spiller og trener i norsk håndball, har imidlertid en klar mening om hva han selv ville gjort i Johnny Jensens sted.

- Hvis jeg hadde vært på banen, ville jeg skutt på mål.

Demidov regner seg som halvt norsk og halvt russisk.

- Når Norge og Russsland spiller, er jeg nøytral, sier han.

Den tidligere storspilleren er skuffet over det Russland har prestert i EM, men tror likevel det hadde vært gunstigere for Norge å fått med seg russerne til mellomspillet enn Montenegro.

image: - Hvis jeg var på banen ville jeg skutt

- Russland kunne hjulpet Norge mer i neste runde. De kunne i alle fall vunnet en kamp, det tror jeg ikke Montenegro gjør, sier han.

Fotballpappa

Sergej Demidov jobber nå som sportssjef for håndball på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Han spilte i Sandefjord tidlig på 90-tallet, og har siden vært trener i Kragerø, Urædd og Nordstrand og jobbet som spillerutvikler i håndballforbundet.

- For første gang er jeg ikke trener. Det blir litt mer fotball nå, sier fotballpappa Demidov.

Han er faren til Vadim Demidov, som i høst signerte for Rosenborg.

VIDERE: Montenegros spillere, her Goran Dukanovic, feiret etter femmålstapet. Det betydde nemlig avansement for den ferske nasjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media