VANE: Med 19 seirer så langt i sesongen, har det å ta steget opp på podiet blitt vanlig kost for Alexander Kristoff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANE: Med 19 seirer så langt i sesongen, har det å ta steget opp på podiet blitt vanlig kost for Alexander Kristoff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Hvis jeg vinner VM skal jeg glemme at det ikke gikk så bra i touren

Kristoff følte seg bra i første ritt siden Tour de France.

HARSTAD (procycling.no): Alexander Kristoff vant den første etappen av årets Arctic Race. 28-åringen tok med det sin 19 seier for sesongen, en statistikk han topper blant proffene.

 - Jeg hadde forventninger om å vinne i dag, fordi jeg vet at jeg takler en avslutning som denne, sier Kristoff til pressen etter målgang. 

I den tøffe avslutningen i Harstad, hvor Thor Hushovd vant den siste etappen og sikret seg sammenlagtseieren i 2013, var Katjusja-syklisten den klart raskeste på de siste hundre meterne. Kristoff var før etappen sikker på seg selv, i det som var hans første konkurranse siden Tour de France ble avsluttet.

 - Jeg var trygg da (før start), men jeg var ikke like trygg underveis. På de lokale rundene følte jeg at jeg hadde rimelig god kontroll. Jeg slet litt i bakken, men jeg så at de ikke kjørte så langt ifra og jeg tok dem inn i nedoverbakken. Inn mot oppløpet følte jeg meg bra, sier Kristoff til procycling.no.

Ser mot Richmond
Tour de France endte i en aldri så liten skuffelse for Kristoff, som måtte se at André Greipel ble spurtkongen, mens han selv ikke fikk anledning til å juble for etappeseier. Med 18 seirer før touren, var det en nesten to måneder lang "seierstørke" som ble avsluttet med seieren i Harstad. 

Nordmannen, som hadde 22 proffseirer før sesongen, har gjennom hele sesongen vist seg som én av de aller sterkeste, blant annet med seier i Ronde van Vlaanderen. At det allerede har blitt 19 seirer i sesongen, er noe rogalendingen er godt fornøyd med.

 - Det har godt over forventning, men jeg skulle gjerne ha vunnet den 19. i Tour de France, men sånn er det. 

28-åringen er klar på hva som kan gjøre opp for skuffelsen over å ikke ha vunnet i Frankrike.  

 - Hvis jeg vinner VM i slutten av året, skal jeg glemme at det ikke gikk så bra i touren, sier Kristoff. 

Kristoff er blant de heteste favorittene til å vinne fellesstarten, som avholdes i amerikanske Richmond 27. september.

Ikke satt tilbake av sykdom
Nordmannen pådro seg en forkjølelse i slutten av Tour de France, men mener ikke han ble satt nevneverdig tilbake av det. 

 - Ikke så mye, egentlig. Da jobber jo kroppen når jeg skal ha fri, uansett. Det ble en litt annerledes rolig periode, da jeg egentlig skulle ha fri, men jeg følte meg bra da jeg startet opp treningen. 

Den antatt letteste av de tre gjenværende etappene av Arctic Race kommer på fredag, og Kristoff tror det er mange som vil prøve å detronisere den norske spurtkongen.

 - I morgen blir det nok en ny massespurt. Jeg tror både MTN og Europcar vil ligge langt framme, og så kommer det kanskje noen nye navn også. Bennett er kjapp, og det samme er Holst Enger, sier Kristoff. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.