KAN FORSVINNE: Andrea Pirlo feirer her det som kan være en av hans siste scoringer i Juventus-drakt. Foto EPA/SCANPIX
KAN FORSVINNE: Andrea Pirlo feirer her det som kan være en av hans siste scoringer i Juventus-drakt. Foto EPA/SCANPIXVis mer

Hvis Juventus vinner Champions League, mister laget sin største profil

- Da forlater jeg klubben.

(Dagbladet): I morgen er det klart for semifinalen i Champions League mellom Juventus og Real Madrid. Om italierne skulle gå helt til topps i turneringen, vil det være for første gang siden Ajax ble slått i 1996. 

På veien mot målet vil Andrea Pirlo spille en viktig rolle som selve hjertet i Torino-laget. Paradokset er imidlertid at den 35-årige ballkunstneren avslutter Juventus-karrieren om laget lykkes.

- Hvis jeg vinner Champions League, forlater jeg Juventus. Det vil være kronen på verket for tiden min her, forteller Pirlo til den italienske avisen Tuttosport.

Flytter utenlands Pirlo spilte tidlig i karrieren for italienske klubber som Brescia, Inter og Reggina, men huskes best for perioden i A.C Milan. Fra 2001 til 2011 vant Pirlo en rekke titler med de rød-svarte, inkludert to Champions League-troféer.

Skulle Pirlo vinne europeisk toppfotballs gjeveste cup for tredje gang, kan Juventus-fansen i det minste trøste seg med at han lover å ikke gå til en konkurrende Serie A-klubb.

- Da flytter jeg i så fall utenlands, forklarer ikonet som i løpet av karrieren har fått en egen plass på banen oppkalt etter seg - kjent som «Pirlo»-rollen.

Fire strake Sist helg kunne Pirlo også feire sin fjerde strake serietittel med Juventus. Men i morgen møter italienerne langt tøffere motstand enn det som er tilfellet i hjemlig liga. 

Real Madrid er i storform. Og Når Real Madrid er i storform, er Cristiano Ronaldo i storform. Det beviste portugiseren borte mot Sevilla på lørdag, da han noterte seg for seriemål nummer 40, 41 og 42.

Samtidig jakter Ronaldo toppscorertittelen i Champions League. Foreløpig deler han andreplassen på listen sammen med Lionel Messi. Begge har puttet åtte ganger så langt - noe som er ett mindre enn Shaktar Donetsks brasilianske spiss Luiz Adriano.

• Juventus - Real Madrid starter i morgen klokken 20.45 og vises på Viasat.