OPTIMIST:  Stefan Johansens lår skal testes for  fullt i Sofia i kveld. - Jeg har hatt stor framgang, sier han til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem
OPTIMIST: Stefan Johansens lår skal testes for fullt i Sofia i kveld. - Jeg har hatt stor framgang, sier han til Dagbladet. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Hvis låret er 95 prosent bra, vil Johansen gi plassen til noen andre

Testes i kveld.

SOFIA (Dagbladet:) På Vasil Levski Stadion i Sofia skal Stefan Johansen i kveld teste hva muskelen bak på låret er god for, en drøy uke etter at han pådro seg en skade mot Malmö.

- Det kan gå. Jeg har hatt stor framgang siden det skjedde mot Malmö. Jeg sto over i helga. Det er bare en irritasjon, sier Stefan Johansen til Dagbladet på onsdagens pressetreff.

Ekspertene har vært samstemte: Et forfall fra Stefan Johansen er det siste Per-Mathias Høgmo trenger før de kommende landskampene mot Bulgaria og Kroatia.

Men det er når han skal gi 100 prosent på trening at han og landslagsledelsen får svaret på om han er klar til å spille mot Bulgaria, 11 måneder etter at han var banens beste da samme nasjon gjestet Ullevaal.

- Hvis jeg ikke kan være 100 på trening, kan jeg ikke være 100 på kamp. Vi skal finne ut av det i dag. Jeg kommer også til å kjøre et par kampliknende situasjoner i løpet av økta. Hvis det fungerer, er jeg klar til å spille, sier Johansen.

- Hvor vanskelig er det å være ærlig nok til å si «jeg er ikke 100, så jeg kan ikke spille»?

- Nei, for meg er det ikke vanskelig. Jeg har vært positiv hele veien til at jeg kan bli klar til kampen, men jeg ser også at hvis jeg bare er 95 prosent er det bedre at noen andre får spille. Vi har nok av folk her. Jeg vil selvsagt være tilgjengelig, så får Per-Mathias se hva som er best for laget, sier Johansen.

• Bulgaria-Norge vises på TV Norge. Avspark er 20.45 torsdag kveld.