Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis Lyn blir borte, er ikke NFF mye verdt

Sånt skjer bare i 5. divisjon, mener Jonevret.

MENER LYN MÅ FÅ FULLFØRE: Kjell Jonevret ser ingen annen løsning enn at Lyn får fullføre sesongen på tross av en eventuell konkurs.
Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix
MENER LYN MÅ FÅ FULLFØRE: Kjell Jonevret ser ingen annen løsning enn at Lyn får fullføre sesongen på tross av en eventuell konkurs. Foto: Trond Reidar Teigen, Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Molde FK har vært blant de sterkeste kritikerne av å stryke alle Lyns kamper i Tippeligaen dersom Oslo-klubben går konkurs.

En slik løsning vil koste Molde seks poeng og fem plussmål på tabellen.

Trener Kjell Jonevret mener - i likhet med AaFK-kollega Kjetil Rekdal - at NFF må bidra til å hindre at dette skjer.

- Det er i 5. divisjon slikt kan skje, at et lag forsvinner ut midt i sesongen. Dersom det skulle skje i eliteserien, fire serierunder før slutt, da er heller ikke Norges Fotballforbund mye verdt, sier svensken til Romsdals Budstikke.

Han peker på at det også vil få andre konsekvenser enn at Molde og andre lag mister poeng.

- Hva skjer med gule og røde kort som spillere har pådratt seg i kampene mot Lyn, og som i ettertid har medført karantene? Kortene blir vel også strøket, og da kan vi vel forlange omkamper dersom vi har tapt poeng på grunn av at spillere urettmessig har måttet stå over. Dette kan vi dra så langt som helst, sier Jonevret.

Men enn så lenge velger Molde-treneren å tro at saken ender med at Lyn får spille ut sesongen.

— Jeg klarer bare ikke å se det som en mulighet at Lyn ikke fullfører sesongen. I verste fall vil det vel ta tid å avvikle bedriften, og det finnes vel uansett verdier nok i spillerstallen til at driften kan fortsette noen uker? Men jeg tror Lyn kommer til å fikse dette selv.

Romsdals Budstikke har også gått gjennom målene spillerne på toppen av toppscorerstatistikken har scoret mot Lyn.

Mame Biram Diouf mister ett mål, mens Rade Prica, som han deler ledelsen med vil miste hele tre mål scoret mot Lyn på Lerkendal nylig. Branns Erik Huseklepp vil også miste tre scoringer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling