- Hvis man ikke har kunnskap om reglene kan man la være å skrive om dem

Landslagstreneren i strupen på sveitsisk avis.

BLE IKKE STRAFFET: Martin Johnsrud Sundby kom i mål på 10.plass på prologen i Tour de Ski, men gikk feil. En av Sundbys argeste sammenlagtkonkurrenter, Dario Cologna, mener han burde vært straffet for å ha gått feil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLE IKKE STRAFFET: Martin Johnsrud Sundby kom i mål på 10.plass på prologen i Tour de Ski, men gikk feil. En av Sundbys argeste sammenlagtkonkurrenter, Dario Cologna, mener han burde vært straffet for å ha gått feil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): I dag dundrer den sveitsiske avisa Blick til mot det de oppfatter som det internasjonale skiforbundets (Fis) feighet overfor Norge.

Ifølge avisa, som henter støtte hos Tour de Ski-favoritten Dario Cologna, mangler Fis mot når de ikke straffer Norge generelt, og Martin Johnsrud Sundby spesielt.

- Skulle hatt straff Sundby gikk i feil korridor opp den siste bakken av prologen, men ble ikke straffet for tabben. Den regjerende Tour de Ski-mesteren tjente ikke på feilen, og slapp derfor unna.

- For spenningen i touren kan det være greit at han slapp unna. Men han skulle hatt straff. Regelen er klar. Det er nesten ikke til å tro, sier Dario Cologna ifølge Blick.

Det får Norges landslagstrener, Trond Nystad, til å fnyse.

Ikke kunnskap - Skal du skrive om ting bør du ha peiling på det. Det er nå en gang sånn at Fis har regler, og hvis du skal begynne å kritisere juryens avgjørelse så må du ha kunnskap om de reglene som juryen skal forholde seg til. Hvis man ikke har kunnskap om reglene som alle forholder seg til, så kan man like så godt la være å skrive om det, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.