- Hvis én av dere roter det til, slår det tilbake på oss alle - og spesielt meg

Riis gjør comeback som lagsjef snakker om doping.

LOVER BORT ØREFIKER: Bjarne Riis har gjort egne feil og mener han har betalt en høy pris for det. Som sportssjef i Team VéloConcept lover han at hans utøvere ikke skal rote seg bort i dopingsaker. Ellers får de med ham å gjøre. FOTO: Niels Meilvang/Scanpix
LOVER BORT ØREFIKER: Bjarne Riis har gjort egne feil og mener han har betalt en høy pris for det. Som sportssjef i Team VéloConcept lover han at hans utøvere ikke skal rote seg bort i dopingsaker. Ellers får de med ham å gjøre. FOTO: Niels Meilvang/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Han kunne valgt å trekke seg ut av sykkelsporten og leve et stille familieliv i sveitsiske Lugano.

Men det kunne ikke Bjarne Riis «lide». I stedet er han tilbake med sykkellaget Team VéloConcept, et lag han vil innta WorldTour-sirkuset med neste sesong.

- Jeg graver meg ikke ned. Jeg gjemmer meg ikke. Det ligger ikke for meg, og det har det aldri gjort. Det har vært vanskelig fordi jeg konfronterer meg selv med fortiden ved å bli værende i sykkelsporten. Det enkleste hadde vært å trekke meg ut, slik Miguel Induarin har gjort, og heller være anonym. Det har jeg valgt ikke å gjøre. Jeg har valgt å bli stående i første rekke og ta de slagene som kommer, sier han i et intervju med Danmarks Radio under lagets treningssamling på Mallorca.

Langer ut mot kritiker

Ifølge Riis er det stadig vekk journalister som spør og graver om doping og hans egen fortid.

Den danske sykkelsjefen forteller at i et møte med sponsorer i Fokus Bank fikk han beskjed om at de ikke ville høre ham snakke om doping eller egen karriere, men heller høre om hvilke visjoner han har for sitt nye konsept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer