Ny landslagstrener herrer A

Hvis NFF ikke skjønner at en landslagstrener koster penger, kan stusslighet like godt innføres som et sjette verdigrunnlag

Skal Ståle Solbakken i det hele tatt vurdere Norge, må Høgmos tungt kritiserte lønn heves betraktelig. Sånn er det bare. 

DET KOSTER: NFF må åpne lommeboka for å kunne sikre seg ett av sine to foretrukne valg som landslagssjef i Bob Bradley eller Ståle Solbakken, skriver Morten Pedersen. Foto: NTB Scanpix
DET KOSTER: NFF må åpne lommeboka for å kunne sikre seg ett av sine to foretrukne valg som landslagssjef i Bob Bradley eller Ståle Solbakken, skriver Morten Pedersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MED BOB BRADLEYS avskjed i Swansea har Norges Fotballforbund fått et populært og kompetent andrevalg om Ståle Solbakken takker nei til jobben som Norges neste landslagstrener. Ingenting kunne vært bedre. Lista toppfotballsjef Nils Johan Semb presenterte på det siste styremøtet før jul har godt av å bli plusset på med et navn som Bradley. Men det store spørsmålet i søket på Per-Mathias Høgmos erstatter er ikke hvem det blir, men hvor mye NFF er villig til å betale den neste treneren for A-landslaget herrer.

Er du av den oppfatning at Høgmos fire millioner kroner i året var for mye kan du glemme både Solbakken og Bradley.

NILS JOHAN SEMB har gjennomgått markedene i Tyskland og England med lupe. Håpet var å finne et relativt ungt talent med stort potensial, kall han gjerne den neste Jürgen Klopp (Liverpool) eller Thomas Tuchel (Dortmund). Og det er ikke mangelen på gode kandidater som fikk Semb til å stenge dørene til Europa, det er lønningene.

Trenere på den hylla koster nemlig et sted mellom to og tre millioner euro i året.

STÅLE SOLBAKKEN TJENER ni millioner norske kroner i København når FCK vinner Superligaen og kvalifiserer seg til Champions League. Det er Høgmo ganger to pluss litt til. Jeg vet også at Solbakken er tilbudt ny kontrakt og at den danske storklubben fort kan si ja til 15 millioner kroner i året for å forlenge kontrakten til 2021 eller 2022. Da er vi oppe i nesten fire ganger det som får folk til å riste på hodet i A/S Steinrøysa. Så hvorfor skal han da si ja til Norge og en lønnspolitikk som tilsynelatende styres av den etablerte misforståelsen at grasrota betaler vaffelavgift til Ullevaal Stadion?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer