- Hvis noen lager unødvendige frispark, slår jeg dem i hjel

Solbakken-show før dagens Champions League-møte med Rubin Kazan.

«STAND UP-STÅLE»: Etter seieren mot RBK var Ståle Solbakken sint på pressekonferansen. Foran kveldens møte med Rubin Kazan, var den norske FCK-sjefen full av vitser og ablegøyer. Til danske journalisters store begeistring. Foto: Keld Navntoft, Scanpix
«STAND UP-STÅLE»: Etter seieren mot RBK var Ståle Solbakken sint på pressekonferansen. Foran kveldens møte med Rubin Kazan, var den norske FCK-sjefen full av vitser og ablegøyer. Til danske journalisters store begeistring. Foto: Keld Navntoft, ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Ståle Solbakken serverte dansk presse en solid dose vitser og ablegøyer under gårsdagens pressekonferanse.

Det slo så godt an at Ekstrabladet.dk foreslår at han kan bruke det halvåret han har ledig mellom FCK-kontrakten og den norske landslagsjobben til å reise rundt med eget stand up-show.

Det var særlig en powerpoint-presentasjon av kveldens Champions League-motstander, russiske Rubin Kazan, som fikk trimmet lattermusklene til det danske pressekorpset.

- Han her har Russlands dårliste venstrebein, var Solbakkens dom over en av spillerne.

- Rask eller stygg spiss Og om spissalternativene til russerne sa han dette:

- Oppe i angrepet er det to muligheter. Han kan velge å spille med den raske, eller han stygge.

Ståle plukket kanskje opp et og annet fra motstanderen fra siste kvalikrunde til Champions League, Nils Arne Eggen. RBK-treneren elsker å lage show av pressekonferansene, og ble sammenliknet med Fleksnes av en dansk avis etter sin siste forestilling i København.

I går var det Solbakken som tøyset med tolken, og han tok turen ut på gulvet for å forklare med hele kroppen hva han mente.

Truet med drap Ståles egne spillere måtte også tåle litt mobbing i innskutte setninger mens han gikk verbalt løs på Rubin-spillerne.

- De har en keeper som ikke er god med beina. Han er som Wiland (svenske Johan, FCKs keeper - journ. anm.). Det betyr at vi kan presse ham. Det betyr at hvem som enn spiller foran for oss skal jage ballen, så keeperen kan gjøre noen fjollete feil.

Solbakken hadde ikke bare negative ting å si om Rubin, og advarte spillerne sine mot å lage farlige frispark som den brasilianske dødballeksperten Carlos Eduardo kan utnytte.

- Hvis noen lager et unødvendig frispark i nærheten av 16-meteren, så slår jeg dem i hjel, truet stand up-Ståle ifølge sporten.dk.

Nordmannen tipper 1-0-seier til sine egne i Parken i kveld. Så får vi se om han er like lystig etter kampen.

BAJAS: Etter seieren mot RBK kastet Solbakken seg ut i vill feiring med fansen før han tok fram det strenge ansiktet til pressekonferansen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
BAJAS: Etter seieren mot RBK kastet Solbakken seg ut i vill feiring med fansen før han tok fram det strenge ansiktet til pressekonferansen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer