- Hvis Norge ikke har noe å skjule, burde de ikke bry seg

Kowalczyk går løs på Bjørgen, Northug og norsk langrenn.

TØFF DUELL: Smilene var på plass da Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk delte pall med Anna Haag etter duathlon-rennet i OL. Kowalczyk er imidlertid ikke fornøyd med rollen astma-medisin spiller i langrenn-sirkuset.Foto: SCANPIX/REUTERS/Issei Kato
TØFF DUELL: Smilene var på plass da Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk delte pall med Anna Haag etter duathlon-rennet i OL. Kowalczyk er imidlertid ikke fornøyd med rollen astma-medisin spiller i langrenn-sirkuset.Foto: SCANPIX/REUTERS/Issei Kato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I går ble polske Jusztyna Kowalczyk pepret med spørsmål fra norske journalister om sine uttalelser om at Marit Bjørgen har en enorm fordel av astmamedisinen sin under OL.

Kowalczyk gikk langt i å sidestille astma-praksisen med bruk av doping, og ble kalt «dårlig taper» av Bjørgen da den norske jenta ble konfrontert med beskyldningene.

Da Dagbladet snakket med den polske skistjernen etter gårsdagens stafett, sa hun at kritikken av Bjørgen kom i et følelsesladd øyeblikk, da hun fikk høre at Bjørgen hadde sagt at hun ikke fortjente bronsemedaljen hun spurtslo Kristin Størmer Steira for å vinne på skiathlomen.

- Jeg var sint etter duathlon der jeg ble nummer tre (på målfoto foran Kristin Størmer Steira, journ.anm). Jeg fikk vite at Marit (Bjørgen) hadde sagt at jeg ikke fortjente medaljen. Det var starten på alt sammen, sa hun.

Ville selv få godkjenningSamtidig har Kowalczyk forsvart sitt syn i polske aviser siden uttalelsene først ble kjent tirsdag.

- Kanskje jeg også vil være astmasyk til de neste lekene. Jeg er fristet, helt seriøst. Hvis det er sånn det skal være, hvorfor skal jeg ha en ulempe fra start? Jeg kan enten gi meg, eller ha de samme forutsetningene, sier hun til Wirtualna Polska.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer