- Hvis Robben og Ribery er uvenner, så glemmer de det i dag

Blåveisen som ryster Bayern før storkampen.

BLÅVEIS: Bayern-spillerne Arjen Robben og Franck Ribery havnet i basketak etter seieren mot Real Madrid i forrige uke. Dag Solheim i Eurosport tror spillerne legger alt utenomsportslig til side før kveldens storkamp. Foto: EPA/JULIAN STRATENSCHULT/ANDREAS GEBERT
BLÅVEIS: Bayern-spillerne Arjen Robben og Franck Ribery havnet i basketak etter seieren mot Real Madrid i forrige uke. Dag Solheim i Eurosport tror spillerne legger alt utenomsportslig til side før kveldens storkamp. Foto: EPA/JULIAN STRATENSCHULT/ANDREAS GEBERTVis mer

Følg Real Madrid - Bayern i fotballstudio fra klokka 20.45.

(Dagbladet): Real Madrid og Bayern Munchen skal gjøre opp om hvem som får møte Chelsea i Champions League-finalen på Allianz Arena 19. mai.

Tyskerne vant den første kampen 2-1, etter scoringer av Franck Ribery og Mario Gomez.

Etter seieren mot Cristiano Ronaldo og kompani, skal det derimot ha vært et basketak mellom Ribery og lagkamerat Arjen Robben.

Krangelen startet ute på banen i første omgang - og at kranglefantene måtte skilles fra hverandre av lagkamerater etter kampslutt.

Til Bundesliga-kampen mot Werder Bremen fire dager etter seieren mot Real Madrid - dukket Robben opp med en blåveis (som du kan se på bildet øverst i saken).

Sterke personer Dag Solheim kommenterer tysk fotball for Eurosport, og han tror ikke interne stridigheter påvirker spillerne før kveldens storkamp.

- Bayern er en klubb med jernhard disiplin og jeg er helt sikker på at dette ikke er et tema før kampen. I både klubben og ledelsen er det sterke personligheter som helt sikkert har tatt tak i dette, hvis det i det hele tatt har vært et problem, sier Solheim til Dagbladet.

- Ribery er jo en ugagnskråke. Hvis Robben og Ribery er uvenner, så vil de glemme det i dag. For alle fotballspillere vil jeg tro at det sportslige står i fokus før en så viktig kamp, sier Solheim.

PÅ TRENING: Her er Bayern Munchen-spillerne på treningsfeltet i går. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
PÅ TRENING: Her er Bayern Munchen-spillerne på treningsfeltet i går. Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza Vis mer

Ribery skal ha fått en bot på nærmere en halv million kroner etter bråket.

Bayern Munchen kom til finale i Champions League i 2010 - men tapte 2-0 mot Inter og nettopp dagens Real-sjef, Jose Mourinho.

Bayern offensive Real Madrid er store favoritter før lagene møtes på Santiago Bernabeu i kveld, men Solheim tror tyskerne kan overraske.

- Jeg forventer at Real kjører kampen, spesielt i starten av første omgang, men samtidig blir jeg overrasket hvis Bayern ikke scorer i løpet av kampen. Jeg mener Bayern er bedre offensivt enn defensivt, og de har denne tyske «greia» og evnen til å vinne fotballkamper, sier Solheim.

- Jeg kan ikke si at jeg blir overrasket hvis Bayern klarer det. Før semifinalene sa jeg at det er typisk at Chelsea og Bayern møtes i finalen, når nesten alle drømmer om Real Madrid mot Barcelona. Bayern er veldig gode på overganger og både kantspillerne i Ribery og Robben, og backene er klassespillere. Midtforsvaret er kanskje det svake punktet, sier Solheim.

Real Madrid må vinne etter 2-1-tapet i Tyskland, og er videre til finale med 1-0.

VIL TIL FINALE: Real Madrid-sjef Jose Mourinho på pressekonferanse før kampen. Foto: EPA/Emilio Naranjo
VIL TIL FINALE: Real Madrid-sjef Jose Mourinho på pressekonferanse før kampen. Foto: EPA/Emilio Naranjo Vis mer

- Kampen er helt åpen, og Real Madrid har selvtillit etter seier mot Barcelona i helga. Jeg tror de også fikk en opptur etter at de så Barcelona tape i går. Jeg er helt sikker på at det ikke ender 0-0 i kveld, og vi får helt sikkert se et Bayern lag som vil angripe, og ikke et kampbilde som på Camp Nou i går, sier Solheim.

Real Madrid-trener Mourinho sa følgende på pressekonferansen i går:

- Jeg håper virkelig vi vinner i morgen, men vi var uheldige som fikk et offside-mål mot oss i den første kampen mot Bayern. Dommere gjør feil, og jeg gjør feil. Jeg håper først og fremst å vinne fordi spillerne fortjener det, sier Mourinho.

Kampen kan du følge i Dagbladets fotballstudio fra klokka 20.45 i kveld.

TROR PÅ BAYERN: Dag Solheim kommenterer tysk fotball på Eurosport og tror Bayern kan overraske i Madrid.
Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
TROR PÅ BAYERN: Dag Solheim kommenterer tysk fotball på Eurosport og tror Bayern kan overraske i Madrid. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
SCORET SIST: Bayerns Mario Gomez scoret 2-1-målet etter 90 minutter i det første oppgjøret. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
SCORET SIST: Bayerns Mario Gomez scoret 2-1-målet etter 90 minutter i det første oppgjøret. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer