Hvis Selnæs lykkes, skal jeg rope 4-3-3 herfra og til neste landslagstrener

Mot Island fikk Norges 4-3-3 hjelp av en søvning motstander. Mot FIFA-rankingens andrelag får vi se om spillerne og formasjonen holder vann.

HAN ER 4-3-3: Ole Selnæs er født og oppvokst i 4-3-3 formasjonen. Den er den han kan, det er som sentral midtbanespiller han får ut det beste. Og blir 4-3-3 landslagets formasjon, og ikke det verktøyet Høgmo inntil videre velger å kalle den, kan St. Etienne-spilleren gjøre plassen til sin. Han har alle forutsetningene.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAN ER 4-3-3: Ole Selnæs er født og oppvokst i 4-3-3 formasjonen. Den er den han kan, det er som sentral midtbanespiller han får ut det beste. Og blir 4-3-3 landslagets formasjon, og ikke det verktøyet Høgmo inntil videre velger å kalle den, kan St. Etienne-spilleren gjøre plassen til sin. Han har alle forutsetningene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PER-MATHIAS HØGMO sliter med å omfavne 4-3-3 formasjonen som var en suksess onsdag kveld og sier fotballfaglig (og litt upresist) kjedelig at tallkombinasjoner nødvendigvis ikke definerer spillestil. Derfor velger han å kalle det et verktøy. Eller i hans retorikk, et verktøy til. Og det er til å forstå så lenge han siden september 2013 og i 28 kamper før Island har sverget til 4-4-2/4-2-3-1 med innoverkanter enten vi har møtt Frankrike i Paris, England på Wembley eller Malta på Ullevaal.

Ikke fordi den formasjonen har vært et verktøy.

Men fordi den har vært selve verktøyet.

INNRØMMELSEN TIL 4-3-3 gjorde Norge til et bedre, mer direkte og mer gjennombruddshissig fotballag. Mot søvnige Island. Det forteller meg at Ole Selnæs fungerer godt når han stort sett blir latt i fred i den sentrale midtbanerollen. Men hvor god han egentlig er i den posisjonen får vi først svar på når Norge møter FIFA-rankingens andrelag i Brussel.

Håndterer Ole Selnæs den kampen også skal jeg rope 4-3-3 herfra og til neste landslagstrener.

NORGE SPILTE MED risiko hjemme mot Island og flyttet indreløperne tidlig høyt i banen. Det ga Ole Selnæs flere pasningsalternativer og gjorde jobben med ball enklere. Og samtidig ga det hele laget flere folk og muligheter de gangene venstrebeinet til Vegard Forren slo den lange ballen bakfra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer