Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis Ståle vil dra klarer ikke NFF holde på ham

Liverød tror Solbakken er tapt for Norge.

20110222 FCK-trener Ståle Solbakken, etter Champions League 1/8-delsfinale. FC København mot Chelsea, 0-2. Parken, København, Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
20110222 FCK-trener Ståle Solbakken, etter Champions League 1/8-delsfinale. FC København mot Chelsea, 0-2. Parken, København, Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakken er svært nær en overgang til tyske FC Köln. 43-åringen skal allerede være enig med den tyske klubben om en avtale, men NFF og Köln har ennå ikke kommet til enighet om et kompensasjonsbeløp enda.

Talentspeider og agent Terje Liverød følger tysk fotball tett og har blant annet erfaring som speider for Schalke 04 og Bayern Munchen. Han mener Solbakken har alle forutsetninger for å lykkes i Köln.

- Men han må lære seg tysk så fort som mulig. Ikke bare for spillernes del, men for media og supporternes del, sier han.

Han tror ikke NFF klarer å holde på Solbakken hvis han selv ønsker å dra, og mener det er «helt uproblematisk» at Köln gjør et fremstøt på mannen som skulle bli Norges landslagstrener.

- Hvis Ståle vil ta jobben klarer ikke NFF å holde på ham, og så lenge Köln betaler en kompensasjon er det ikke noe stort problem. NFF har gjorde det samme da de løste Åge Hareide fra kontrakten med Rosenborg i 2003. Det er slik det er, og det må man bare akseptere, sier Liverød til Dagbladet.

Mange problemer Da Dagbladet snakket med Köln-supportere tidligere i dag fortalte styremedlem i supporterklubben Fan-Projekt 1. FC Köln, Daniel Neuhöfer, om en klubb som har hatt mange problemer de siste årene.
 
Köln har måttet ta turen ned til 2. Bundesliga tre ganger de siste årene, og kjempet mot nedrykk denne sesongen.

Ett av problemene har vært at tidligere klubbprofiler har blandet seg inn i driften, mange har ment mye om alt, fortalte Neuhöfer.

Velstrukturert Liverød mener at det først og frem er manglende resultater som har gitt inntrykk av en tilsynelatende kaotis klubb.

PASSER PERFEKT: Talentspeider og agent Terje Liverød tror Köln og Ståle Solbakken er perfekt match. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
PASSER PERFEKT: Talentspeider og agent Terje Liverød tror Köln og Ståle Solbakken er perfekt match. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

- Sammenlignet med Hannover er klubben velstrukturert og godt drevet. Det er ikke et sjansespill, slik jeg mente at Hannover var for Moa for eksempel, sier Liverød.

- Hadde ikke Hannover levert utrolige resultater i år ville det trolig brutt ut kaos der. Resultater gjør det lettere å drive en fotballklubb og kan gi intrykk av harmoni.

- Det er først og fremst resultatene som har manglet for Köln. Styret har likevel forholdt seg rolig, de driver fornuftig men resultatene har uteblitt. Det er blant annet derfor det har vært så mange trenerbytter, sier han.

VIL HA STÅLE: Sportsdirektør, og fungerende trener, Volker Finke vil ha Ståle Solbakken som trener i FC Köln. Foto: Reuters / Thomas Bohlen / Scanpix
VIL HA STÅLE: Sportsdirektør, og fungerende trener, Volker Finke vil ha Ståle Solbakken som trener i FC Köln. Foto: Reuters / Thomas Bohlen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media