KRYPTISK: Wesley Sneijder lot eg intervjue om klubbframtida mandag, men igjen etterlot nederlenderen seg like mange spørsmål som svar. Foto:  (AP Photo/Luca Bruno)
KRYPTISK: Wesley Sneijder lot eg intervjue om klubbframtida mandag, men igjen etterlot nederlenderen seg like mange spørsmål som svar. Foto: (AP Photo/Luca Bruno)Vis mer

- Hvis United får Sneijder, kan de vinne serien med annetlaget

Mener Alsaker. Sneijder antyder United-kontakt i nytt intervju.

(Dagbladet): Wesley Sneidjer har ikke bidratt til å dempe spekulasjonene rundt hvor han spiller kommende sesong, snarere tvert imot.

Den ene uka har nederlenderen sagt at han «ikke skjønner hvorfor han skal reise fra Inter», mens han noen dager senere har fulgt opp med «bare Gud vet hvor framtida mi ligger».

I dag har Sneijder latt seg intervjue igjen, i forbindelse med onsdagens landskamp mot England på Wembley. Men heller ikke denne gangen har han noen klare svar å komme med.

- Hvis Inter mottar et godt bud på meg, kan det hende jeg drar, sier han til den nederlandske TV-kanalen NOS Sport.

I samme intervju forsøker reporteren seg også med et ledende spørsmål: «Hvis Manchester (United) ringer sier du vel ja?»

Sneijder drar litt på det, og svarer avvæpnende at de ikke har tatt «offisiell kontakt». Han avslutter med å si at han regner med en avklaring i dagene etter kampen mot England.

Italienske medier, med Gazzetta dello Sport i spissen, rapporterte i helga at Manchester City langt på vei skal ha inngått en avtale med Inter om Sneijder. Dette er imidlertid blitt blankt avvist av klubben selv de siste dagene.

- Vil ha en stall som overgår alle andre
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Manchester United vil framstå fryktinngytende sterke om Sneijder havner på Old Trafford.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det vil styrke favorittstempelet de allerede har. Hvis Sneijder signerer kan de vinne ligaen med annetlaget sitt. Det blir litt som med Liverpool i storhetstida, sier Alsaker til Dagbladet.

- Det var en frisk uttalelse?

- Det er satt litt på spissen. Men det jeg mener med det, er at United i så fall vil ha en stall som overgår alle andre. Helt soleklart. Man kan jo bare leke med laget og se. Med unntak av keeperplassen, hvor de har to mann vi ikke helt vet om vil håndtere oppgaven, er det meget sterkt.

- Sterkere enn City og Chelsea?

- Med Sneijder på plass mener jeg de har en offensiv slagkraft som er helt enestående. Spørsmålet er litt hvordan de skal komponere det, men det vil være et voldsomt register å spille på. Du har Rooney og Sneijder som de kreative kreftene, som i tillegg er målfarlige. Du har enorm fart med Ashley Young, Javier Hernandez, Nani, Antonio Valencia og kanskje Danny Welbeck i bakhånd. Du har alle de andre, som Park, som sørger for balansen. Mens i City har man en hel haug spisser, som koster en masse penger, men som man nesten ikke har bruk for. De inngår ikke i et lag på samme måte, mener Alsaker.

Rooney ned på midtbanen?
Kristiske røster har imidlertid pekt på at Sneijder ikke er den sentrale midtbanespilleren United trenger, men snarere et alternativ i den hengende spissrollen Wayne Rooney har gjort til sin egen i det siste. I den posisjonen kan i tillegg Ashley Young gjøre en jobb.

Alsaker vil ikke utelukke at Rooney kan bli trukket lenger ned i banen om Sneijder kommer.

- Hvem vet, kanskje han vil trekke dypere i banen og bli den pasningsleggeren Scholes var. Det er en mulighet, eller så kan Rooney skyves helt på topp og være den spissen han var i 2009/10-sesongen, da han scoret 26 ligamål. Det blir i så fall spennende å se hva Ferguson gjør. Både Rooney og Sneijder vil være på banen i de store kampene. Sneijder kan også trekkes dypere, han har vært indreløper for Nederland i mange år. Begge har midtbanespilleren i seg, sier Alsaker.

Han mener Tottenham har hatt en lignende problemstilling i Luka Modric og Rafael van der Vaart.

- De har fått det til der. Men jeg ser at det kan bli trangt med Rooney og Sneijder sentralt i banen, med en spiss i tillegg. Begge vil ha mye ball og være sentrale i det oppbyggende. Men Ferguson er nok en mann som ser mulighetene og ikke begrensningene. Sneijder er klasse, sier Alsaker.

TO BLIR TIL TRE?: Dirk Kuyt og Rafael van der Vaart spiller allerede i Premier League. Kanskje får de følge av Wesley Sneijder i løpet av kort tid. Foto:  EPA/ROBERT VOS
TO BLIR TIL TRE?: Dirk Kuyt og Rafael van der Vaart spiller allerede i Premier League. Kanskje får de følge av Wesley Sneijder i løpet av kort tid. Foto: EPA/ROBERT VOS Vis mer