Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis vi har dagen, kan vi slå Spania

Island selvsikre før møtet med Norge.

FØLER HAN VET ALT OM NORGE: Islands landslagssjef Lars Lagerbäck, som trente Sverige mellom 2000 og 2009, mener Island har en ålreit sjanse til å kvalifisere seg til VM i Brasil i 2014. Han ser på Sveits - og ikke Norge - som favoritter til å vinne gruppa. Også Rurik Gislason (FC København) og Aron Gunnarsson (Cardiff) var til stede på dagens pressekonferanse.
FØLER HAN VET ALT OM NORGE: Islands landslagssjef Lars Lagerbäck, som trente Sverige mellom 2000 og 2009, mener Island har en ålreit sjanse til å kvalifisere seg til VM i Brasil i 2014. Han ser på Sveits - og ikke Norge - som favoritter til å vinne gruppa. Også Rurik Gislason (FC København) og Aron Gunnarsson (Cardiff) var til stede på dagens pressekonferanse. Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet): Island har produsert mange gode enkeltspillere opp gjennom årene, men aldri greid å få dem til å fungere spesielt godt sammen på landslaget.

Det håper de skal endre seg nå, etter at erfarne Lars Lagerbäck kom inn som landslagssjef. Spillerne merker i hvert fall en markant endring i profesjonalitet og taktisk bevissthet sammenlignet med tidligere.

- Jeg har ingenting imot den islandske treneren vi hadde før, han ga meg muligheten på landslaget. Men det er åpenbart at Lars har vært profesjonell i mange år. Det er annerledes med ham. Vi trengte det. Treningsøktene er også annerledes, det er mer fokus på det taktiske. Det var også noe vi trengte, sier Cardiff-proffen Aron Gunnarsson.

Forsiktig Norge
Før kampen mot Norge i morgen føler Lagerbäck at han vet alt som er verdt å vite om Norge.

- De vil spille som de har pleid å gjøre under Drillo. Jeg så de to kampene mot Island fra forrige kvalik (Norge vant 2-1 borte og 1-0 hjemme), og så har jeg sett én kamp live og én på video. Drillo endrer seg ikke mye, kontinuitet er en av styrkene hans. Vi får nok se et ganske forsiktig Norge, som ønsker å vinne ballen i gunstige posisjoner.

- Kommer dere til å ha ballen mye?

- Neppe veldig mye. Hvis vi vil kontrollere ballen på egen halvdel kan vi det, men vi ønsker å ha ballen så ofte som mulig oppe i Norges 16-meter, sier Lagerbäck.

Tror på Island i Brasil-VM
Det er bred enighet om at Norge har havnet i en heldig gruppe, der vi unngikk samtlige giganter og på papiret skal være en av favorittene til å nå Brasil-VM i 2014.

Drillo er imidlertid uenig, og mener vi ikke har vært spesielt heldige med trekningen.

Lagerbäck kjøper ikke helt den - og mener Island bør ha ålreite sjanser for å kvalifisere seg til VM.

- Ja, når våre U17-lag og U21-lag kan kvalifisere seg til EM, kan vi definitivt gå til Brasil. I Sverige har det kanskje skjedd to ganger i løpet av min tid i toppfotballen (at U-lagene har kvalifisert seg til EM). Både i Norge og Sverige skjer det veldig sjelden. Men Island greide det, sier Lagerbäck.

Såpass tro på eget mannskap har han at han mener de kunne hamlet opp med verdens beste landslag på en god dag.

- NORGE SPILLER ANNERLEDES: Rurik Gislason så Norges kamp mot England, og mente å se en mer ballbesittende stil enn tidligere.
- NORGE SPILLER ANNERLEDES: Rurik Gislason så Norges kamp mot England, og mente å se en mer ballbesittende stil enn tidligere. Vis mer

- Island kan slå Spania hvis vi har 100 prosent dagen, og litt flaks. Mitt mål er alltid å ha 100 prosent dagen. Er vi proffe, har vi alltid en sjanse til å vinne, sier han.

- Hvem ser du på som favoritter i gruppa?

- Sveits, om man ser på prestasjonene til lagene i gruppa vår. Sveits har et ungt lag, så det kan gå opp og ned for dem, men jeg vil si at de er favoritter, sier Lagerbäck.

- Norge spilte annerledes
Island scoret to ganger borte mot både Frankrike og Sverige i forkant av sommerens EM, men tapte 2-3 begge ganger. For tre uker siden vant de 2-0 hjemme mot fotballdvergen Færøyene i sin hittil siste landskamp.

Islendingene framsto noe rufsete defensivt i den kampen, og slapp Færøyene til hele tre klare målsjanser, men Lagerbäck synes likevel det var innenfor det akseptable. 

- Hvis du bare slipper til tre sjanser i en kamp er det veldig bra, samme hvem du møter, mener han.

Rurik Gislason, som nettopp ble klar for FCK, mener Norge har endret seg en del siden sist lagene møttes.

- Jeg så Norge mot England, og kunne se forskjell fra kampene mot dem året før. De spilte annerledes, faktisk skikkelig fotball langs bakken. Det virker som de er i stand til å variere mer nå, mener han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media