TOPPSCORER: Marcelina Kiala har scoret 18 mål på Angolas tre første kamper i mesterskapet. Her fra kampen mot Montenegro i går, som sto og vippet helt til Montenegro avgjorde i sluttminuttene og vant 28-26. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TOPPSCORER: Marcelina Kiala har scoret 18 mål på Angolas tre første kamper i mesterskapet. Her fra kampen mot Montenegro i går, som sto og vippet helt til Montenegro avgjorde i sluttminuttene og vant 28-26. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

- Hvis vi ikke følger med, ender vi fort i pølsebua

Kurtovic advarer mot fintesterke Angola.

Angola - Norge direkte fra kl. 20.15.

SANTOS (Dagbladet): I kveld møter håndballjentene Angola. Det afrikanske landet har vært en positiv overraskelse i årets VM, med seirer mot Kina og Island.

I går skapte de spenning mot Montenegro helt til sluttminuttene, men tapte til slutt 26-28.

De har imponert i VM tidligere også, i Frankrike i 2007 ble de publikumsyndlinger og tapte bare med tre mål for Tyskland i kvartfinalen.

- De var gode i 2007. Så har de hatt en svakere periode fordi et par av de sentrale spillerne har blitt mødre, men nå er de tilbake igjen og de unge spillerne har vokst, sier Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Fort i pølsebua Både han og de norske spillerne vet de møter et annerledes-lag i kveld.

- Om det er noen som er uforutsigbare, er det dem. De er spretne, fintesterke, hopper høyt og gjør sånne ting at hvis vi ikke følger med, så er vi fort i pølsebua, sier Amanda Kurtovic til Dagbladet.

- Det er lett å bli finta ut av afrikanske spillere. De har skikkelig trøkk i fintene. Så sliter de kanskje litt med organiseringen, som vi må lure dem på. Stå tett, sånn at vi ikke blir fintet ut, sier Linn Jørum Sulland.

Ida Alstad mener også det taktiske bør tale til Norges fordel.

- Det er et uortodoks lag, med en annen fart og en annen spenst. De spiller en helt annen  håndball en norske spillere. Jeg tror vi med vår håndballforståelse, teknikk, fart og lagspill skal klare å sette dem på plass likevel.

Ti sekunders angrep I går møtte Norge et Island som bygger opp angrepene med mange pasninger. Kveldens motstander angriper på en helt annen måte.

- MÅ FØLGE MED: Amanda Kurtovic satte fire av fire skudd i mål mot Island i går. I kveld venter en helt annen type motstand i Angola. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
- MÅ FØLGE MED: Amanda Kurtovic satte fire av fire skudd i mål mot Island i går. I kveld venter en helt annen type motstand i Angola. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Det er vidt forskjellig fra Island. Her vil ikke angrepene vare i ett minutt, men i ti sekunder. Og det kommer til å smelle utrolig fort - rett inn i duellene, finte og utfordre. Så det gjelder å være kompakte og ta ut god høyde på skytterne, sier Thorir Hergeirsson.

Norge trenger to poeng i kveld for å være med i kampen om en grei motstander i åttedelsfinalen. Jentene er klare for å gjøre det som skal til.

- Vi må bare gjøre det enkelt for oss selv, spille godt forsvar og så håper jeg at det skal bli vanskelig for dem å score på oss, sier Kurtovic.

- Det er et spennende lag, så jeg gleder meg skikkelig til å møte dem. Jeg synes det er veldig gøy. Det er sånne lag man ikke spiller mot til vanlig. De kommer til å gi alt de kan, men det skal f... meg vi gjøre også, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

• Angola - Norge spilles klokka 20.15 i kveld. Følg kampen direkte i vårt håndballstudio