- Hvis vi taper er det jeg som har vært pissdårlig, uansett

Grindheim fnyser av dansk slakt etter FCK-nedturen.

SELVKRITISK: Christian Grindheim i fotballandslagets nye drakt på Ullevaal stadion i dag. Grindheim vil gjerne framstå «i ny drakt» også for FCK neste sesong.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SELVKRITISK: Christian Grindheim i fotballandslagets nye drakt på Ullevaal stadion i dag. Grindheim vil gjerne framstå «i ny drakt» også for FCK neste sesong. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): FC København rotet bort det som så ut som et trygt forsprang i dansk superliga mot slutten av sesongen, og mislyktes i å ta sitt fjerde ligagull på rad.

Nordsjælland sikret tittelen i siste serierunde.

For Christian Grindheim var det tungt å svelge at det glapp mot slutten, og heller ikke for ham personlig har sesongen vært noen stor suksess.

Uvant posisjon og mye endringer på laget har vært uvant, og senest for noen uker siden skrev Ekstra Bladet at Grindheim ble «hånet av egne tilskuere» i Parken etter en svak prestasjon mot SønderjyskE i cupen.

- Dét var ifølge danske aviser, jeg opplevde det ikke sånn. Jeg bommet med en pasning og de buet litt, men det gjorde de med hvem som helst som bomma med pasninger i den kampen, sier Grindheim til Dagbladet.

Mye drit
Han unngår stort sett danske aviser, men har fått med seg at det er enkelt å gjøre nordmannen til syndebukk.

- Det gikk litt i stå for de fleste den kampen, ikke bare meg. Men de liker å fyre opp fordi jeg er nordmann. Jeg vet at Ståle fikk mye drit det året de ikke vant gull, og jeg har bitt meg merke i at hvis vi taper så er det min feil, nesten uansett. Da er jeg pissedårlig selv om jeg spiller en god kamp. Men det er helt ok, jeg takler det bra, de får skrive hva de vil, sier han.

Etter ti kamper ledet FCK serien med ti poeng, og helt til femte siste runde var forspranget på seks. I den runden kom imidlertid tapet borte mot gullrivalen Nordsjælland, og da raknet det for de hvite.

- Skuffelsen sitter litt i ennå, men det er ikke så mye å gjøre med, dessverre. Vi hadde råd til å tape den kampen mot Nordsjælland, men tapet satt nok litt lenger i kroppen enn vi vil innrømme selv. Vi var det beste laget men tapte likevel, og folk klarte ikke å riste den helt av seg, sier Christian Grindheim.

Selvkritisk
At gullet glapp er kanskje ekstra bittert i år, ettersom vinneren av den danske Superligaen går rett til Champions League uten å måtte kvalifisere seg.

FCK må nå gjennom to runder før millionene kan renne inn for alvor.

- I år hang gullet enda høyere på grunn av direkte kvalik. Men nå er det ingen i Danmark som har vunnet fire titler på rad, og det skjedde ikke denne gangen, heller. Forhåpentligvis klarer vi kvaliken, og da blir nok ikke skuffelsen så stor, mener Christian Grindheim.

- Hvordan oppsummerer du din egen sesong?

- Det har gått altfor mye opp og ned, jeg har vært ustabil. Jeg har spilt i en posisjon der jeg ikke er best, jeg skal holde igjen hele tida, og det har vært vanskelig å omstille seg fra å være løpende til balanserende midtbanespiller. Det har tatt lenger tid enn jeg hadde trodd, sier en selvkritisk Grindheim til Dagbladet.

- Vi bytter i tillegg mye på laget, spesielt i midtbaneleddet, så da jeg endelig kom i slaget, ble det byttet mye. Det er uvant for meg. Det har blitt noen kamper på benken, og selv om jeg har spilt 46 kamper for FCK i år, så er det ikke noe jeg har lyst til å gjøre. For min egen del føler jeg at det bare kan gå en vei, og det er at det går bedre enn i år, sier Grindheim, som tror det vil skje utskiftninger i FCK-troppen i løpet av sommeren.

England-fan
Akkurat nå gleder han seg likevel mest til møtet med England, som er laget han følger tettest når EM starter i Polen og Ukraina.

- Jeg heier jo på England, jeg. Det var litt skuffende at Rooney ikke er med, men det er jo en god tropp uansett. Det blir gjevt å spille mot dem, og spennende å se hvem som starter, sier Manchester United-supporteren, som satser på å få med seg en drakt hjem etterpå.

- Ashley Young og Danny Welbeck er vel med, og Phil Jones skal vel kanskje spille på midten. Jeg får prøve å spille en god kamp og kanskje få med med meg en drakt etterpå.

- Hvem går du for da?

- Nei, jeg tar den som er nærmest, jeg løper ikke etter noen, det er jævla pinlig å få nei, gliser Grindheim.