Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvis vi vinner, får United bot fordi vi er elendige

Rasende Holloway hevder FA ønsker Blackpool-nedrykk.

NEDRYKKSTRUET: Ian Holloways Blackpool ligger på nedrykksplass foran den siste serierunden, der de skal møte ligamester Manchester United på Old Trafford. Vertene kommer garantert ikke til å stille toppet, men Holloway mener det er en fornærmelse mot både Blackpool og United dersom FA gjør et nummer ut av det. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
NEDRYKKSTRUET: Ian Holloways Blackpool ligger på nedrykksplass foran den siste serierunden, der de skal møte ligamester Manchester United på Old Trafford. Vertene kommer garantert ikke til å stille toppet, men Holloway mener det er en fornærmelse mot både Blackpool og United dersom FA gjør et nummer ut av det. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

(Dagbladet): Blackpool har vunnet mange hjerter i sin comebacksesong i den øverste divisjonen, mye takket fargeklatten Ian Holloway og den offensive og til dels naive spillestilen.

Før siste serierunde ser det likevel ganske svart ut for laget fra badebyen: De ligger under streken og har igjen den kanskje vanskeligste bortekampen du får i Premier League, Manchester United på Old Trafford.

Blant andre lags supportere er det neppe mange som har noe imot at Blackpool holder plassen. Ian Holloway tror derimot FA mer enn gjerne ser nykommeren forsvinne ut av Premier League.

- De vil bli lettet hvis vi taper og rykker ned. Da vil de slippe å høre meg hudflette dem, sier Blackpool-manageren ifølge nyhetsbyrået PA.

- Jeg er så provosert
Bakgrunnen for Holloways sinne er at FA kan straffe United med bøter dersom de stiller med et sterkt svekket mannskap på søndag.

United er allerede ligamestere og kommer ganske sikkert til spare det meste av nøkkelspillere med tanke på Champions League-finalen mot Barcelona helga etter. I en telefonsamtale med Holloway fleipet sir Alex Ferguson med at han kom til sette seg selv inn på laget dersom serien av avgjort.

Men uansett hvilke 11 spillere Ferguson sender utpå mot Blackpool vil det ganske sikkert være godt nok til å vinne kampen - United har tross alt bare avgitt to poeng på eget gress gjennom hele sesongen.

Holloway mener det vil være en fornærmelse både mot hans eget lag og United dersom FA truer ligamesteren med bøter.

- Jeg er så provosert. Sir Alex Ferguson er en vinner. Han vil aldri drømme om å ikke forsøke å vinne kampen. Den mannen fortjener å plukke ut akkurat det laget han ønsker, uten at noen setter spørsmålstegn ved det. Bare se på statistikken hans. Disse menneskene som styrer ligaen, hvilken verden er de fra? De må ha blitt sendt ned hit fra planeten Zarf. De lever ikke i den virkelige verden. De tror vi bare kan slå Manchester United dersom de er svekket. For noe sludder. Dessverre er det slike folk vi må forholde oss til, freser Holloway.

Må greie «det umulige»
Blackpool var nær å slå Manchester United hjemme på Bloomfield Road tidligere denne sesongen. De ledet 2-0 til pause, men ble offer for nok en sterk sluttspurt fra Fergusons menn og tapte 2-3.

United har imidlertid vært to vidt forskjellige lag hjemme og borte denne sesongen. Holloway hevder Blackpool må greie «det umulige» for å sikre kontrakten.

Men i motsetning til mange andre er han overbevist om at de er i stand til det.

- De (FA) sier egentlig at Blackpool ikke kan slå United. Jeg er glad jeg ikke tenker sånn når jeg går på jobb, for ellers ville jeg aldri rykket opp i fjor. Jeg ville i stedet rykket ned fra Championship, for det var hva alle sa kom til å skje. Den holdningen fornærmer meg. Det opprører meg på et personlig plan når det gjelder klubben min, og definitivt når det gjelder Manchester United. Hvordan våger de å snakke om sir Alex på den måten? Har de ikke hørt om hårføneren hans? Har de ikke sett hvor mye suksess han har?

Holloway mener Uniteds semifinaleseier over Schalke i mesterligaen, der de vant 4-1 på Old Trafford med B-laget, underbygger poenget hans.

- Spør Schalke om de synes Manchester United har et dårlig lag. På søndag må vi forsøke å gjøre det umulige mulig. Det må være perfekt. Ingen andre har slått dem. Og hvis vi gjør det, blir de kanskje bøtelagt fordi vi er elendige, sier han.

Ble straffet av FA
Blackpool har selv blitt straffet med bøter for å ikke stille med toppet lag denne sesongen. I bortekampen mot Aston Villa, som endte med et knepent 2-3-tap, fikk klubben 25 000 pund i bot av FA.

Holloway hadde byttet ut ti spillere som startet kampen i forveien, og truet med å slutte som manager dersom de ble straffet.

Han gjorde altså ikke alvor av truslene, men det siste utfallet mot FA viser at han definitivt ikke har glemt.

VAR NÆR UNITED-SKALPEN: Blackpool ledet 2-0 til pause, men Manchester United snudde til 3-2 i 2. omgang tidligere denne sesongen. Her har Berbatov nettopp satt inn vinnermålet. Foto:  EPA/FOTOSPORTS/ROGER PARKER
VAR NÆR UNITED-SKALPEN: Blackpool ledet 2-0 til pause, men Manchester United snudde til 3-2 i 2. omgang tidligere denne sesongen. Her har Berbatov nettopp satt inn vinnermålet. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROGER PARKER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media