«Hvis Viking taper to kamper på rad, vil alle si at jeg tenker for mye på Finland»

I flere uker nektet Viking-ledelsen å slippe Roy Hodgson før kontrakten løper ut. Til ingen nytte, for neste sommer blir Hodgson finsk landslagssjef.

STAVANGER (Dagbladet): -  Vi visste at vi ansatte en attraktiv trener. Vi visste at han ville få tilbud fra andre, sier Vikings styreleder Ole Rugland. Han forsøkte å få Roy Hodgson til å forlenge sin kontrakt med Viking til 2008. I stedet må han slippe treneren i slutten av juli 2006 - fire måneder før tida.

Kjøpes fri

-  Det var ingen vits i at vi skulle ødelegge for Hodgson bare for å være tøffe. Vi måtte finne en løsning hvor han var 100 prosent motivert for resten av jobben han skal gjøre i Viking, sier Rugland.

Roy Hodgson fikk et tilbud han ikke kunne avslå.

-  Muligheten til å lede et europeisk landslag kommer ikke hver dag. Jeg har savnet den internasjonale dimensjonen, sier Viking-treneren. Han regner med at forhandlingene med det finske fotballforbundet går greit. Finnene har allerede gjort avtale med Viking om å kjøpe Hodgson fri fra kontrakten for et hemmelig beløp.

-  Ikke optimalt

Samtidig sier Hodgson at han gleder seg til sitt siste år i Viking.

-  Ingen som har sett meg jobbe, vil trekke min motivasjon i tvil. Men jeg er klar over at hvis Viking taper to kamper på rad, vil alle si at jeg tenker for mye på Finland.

Ole Rugland innrømmer at det ikke er optimalt å bytte trener midt i en sesong, men alternativet var i realiteten å la ham gå enda tidligere. Nå får klubben i det minste god tid på seg til å finne en erstatter. Om det blir vanskelig å finne en norsk trener som kan ta over i juli, er markedet desto større i utlandet.

-  Vi skal legge lista like høyt som sist, og lete etter en trener som holder internasjonalt nivå, sier Rugland som ikke er redd for å bli forlatt på ny.

-  Jeg vil heller ha en god trener i to år, enn en halvgod i fire, sier han.

LOVER Å GI ALT: Roy Hodgson lover han er topp motivert for Viking i ett år til. Men innen overgangsvinduet lukkes sommeren 2006, er han ute av klubben.