- Hvis Özil var norsk ville vi gitt ham en kongelig tittel

Boksåpneren lekte seg mot Napoli.

•Arsenal - Napoli 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Han har tatt Arsenal med storm.  Da Arsene Wenger spydde ut penger på Mesut Özil, kom endelig storsigneringen han hadde lovet fansen.

Og da tyskeren imponerte i debuten mot Sunderland, fikk fansen sjelero.  Assistkongen fra Tyskland leverte en målgivende pasning i debuten for rødtrøyen, og så seg ikke tilbake.

I dag var han best, igjen.

Lekestue Arsenal tok kommandoen fra start på hjemmebane i Champions League-oppgjøret på Emirates.

 GALE GJESTER:  Naplio-fansen hold koken gjennom hele oppgjøret. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Scanpix
GALE GJESTER: Naplio-fansen hold koken gjennom hele oppgjøret. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Scanpix Vis mer

Allerede etter åtte minutter fikk de uttelling. Rødtrøyene spilte seg fri på høyrekanten. Brennheite Aaron Ramsey drog seg ned til dødlinja, før han la ballen ut i returrommet.

Der kom Mesut Özil stormende. Tyskeren plasserte ballen elegant i krysset fra sekstenmeteren, helt utakbart for Pepe Reina. Så enkelt, så lett og så herlig.

Napolis manager Rafael Benitez er kjent som en magiker i Europa. Men i kveldens kamp fikk spanjolen en real leksjon i effektiv fotball. Og hvordan man ikke skal spille i forsvar.

-Gi ham en tittel Arsenal doblet ledelsen fem minutter seinere. Napoli ga bort ballen langt inne egen banehalvdel på et innkast. Britos skulle bare klarere ballen, men traff bare luft i forsøket. Så endte ballen hos en medspiller, som skulle klarere på nytt. Det gikk også galt.

Mesut Özil fanget opp ballen, og drog seg ned til dødlinja. Den tyske boksåpneren serverte Giroud, som ventet i boksen. Franskmannen lurte ballen i mål fra kloss hold.

 ERGET SEG:  Miguel Britos brant Napolis ene store sjansen i oppgjøret. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix
ERGET SEG: Miguel Britos brant Napolis ene store sjansen i oppgjøret. Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

 -Hvis Özil var norsk ville vi ha gitt han en kongelig tittel, hyller Jan Åge Fjørtoft på Twitter. Viasat-eksperten var mektig imponert over den tyske midtbanespilleren.

Bortelaget fikk sin første sjanse da 21 minutter var spilt. Britos ruvet høyest i feltet på en corner, men headingen gikk utenfor mål. Og stort mer fikk ikke gjestene til før pause. Arsenal dominerte på eget gress, anført av den glitrende duoen Özil og Ramsey, 

Transportetappe De to lekte seg med et Napoli-forsvar som slet fryktelig. Da italieneren ble satt under press, hang de ikke med. Gjestene pustet ikke ut før dommeren blåste for pause.

Men det ble ikke bedre etter Benitez pauseprat.  Bortelaget fikk mer spillerom, men skapte ikke de store sjansene. Tross utallige forsøk, greide de ikke å spise seg inn igjen i oppgjøret.

Det Napoli-laget som har dominert i hjemlig serie, ble gjort til smågutter. Marek Hamsik var knapt å se i løpet av kampen. Gonzalo Higuain var ikke med i troppen. Erstatteren Goran Pandev ble byttet ut tidlig i den andre omgangen.

 MÅLTYV:  Oliver Giroud scoret igjen for Arsenal. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Scanpix
MÅLTYV: Oliver Giroud scoret igjen for Arsenal. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Scanpix Vis mer

Det var Arsenals kveld. Og størst av dem alle, var lille Mesut Özil.